Slatka dječja lampa inspirirana omiljenom Miffy

Vjerojatno nije uopće sporno da djeca obožavaju zečicu Miffy, popularnog i svima znanog lika nizozemskog autora Dicka Brune. On je svojem sinu pričao priče o zečiću kojeg je jednom vidio na praznicima u malom nizozemskom selu i to je bio početak ilustriranih slikovnica, crtanih filmova, predstava… s Miffy u glavnoj ulozi.

miffy4

Kako je jednostavni crtež Miffy krasio različite priče za djecu, tako se ubrzo njen lik proširio na igračke, posteljinu, odjevne komade, a nama je za oko zapela Miffy lampa nizozemskog dizajnerskog studija Mr Maria. Ova svjetiljka za dječju sobu koja dolazi u dvije veličine, S i XL, pravi je hit među roditeljima i djecom jer osim što je ugođajna, može poslužiti i kao noćna lampa te je lijep dodatak interijeru. U potpunosti je bijela, prikazuje Miffy u sjedećem položaju, a jedino se jasno ocrtavaju njene oči, velike uši i prepoznatljivi brkovi. Svjetlost koju daje je nježna i neupadljiva pa je tako prikladna za sobu djece svih uzrasta, od malih beba do starijih klinaca.

miffy7

Studio Mr Maria osnovala su dva dizajnera Jannes Hak i Lennart Bosker s ciljem da stvaraju privlačne proizvode za djecu svih godina i toplu atmosferu u njihovim sobama. Na ovaj način Miffy će oživjeti u dječjem prostoru, a čak dok je i isključena odlično izgleda, poput velike igračke. Moguće ju je pribaviti putem službene stranice studija – na našim se fotografijama inspirirajte za vlastite interijere.

miffy5

miffy6

miffy2

miffy3

miffy1

Foto: @acupofchic

Komentari