Slasna ideja za ljetnu večer s prijateljima

Ljeto je već u punom jeku, a i visoke temperature koje s njim dolaze udaljavaju nas sve više od kuhinje. No odlični zalogaji kad vam dođu gosti (ili za romantičnu večeru u dvoje) uopće ne moraju zahtijevati kuhanje – samo puno raznovrsnih sezonskih namirnica koje ćete slagati na pladanj ili dasku. Rezultat će biti fantastična kompozicija od koje ‘cure sline’, a vi ćete uživati u ludim kombinacijama okusa.

Svježeg voća ima u izobilju tako da se nemojte ustručavati uzimati sve što vam dopadne ruku – nektarine, lubenice, dinje, smokve, kupine, maline, borovnice… Kupite više vrsta sira, s plemenitom plijesni, mozzarellu, tvrde sireve za rezanje po okusu, zatim se usmjerite na omiljene suhomesnate proizvode. Od povrća ne zaboravite rajčice, papriku i masline te prepecite kruh ili uzmite krekere i sve bogato složite na dasku. Dodaci poput džema i meda pojačat će okuse, orasi i bademi dodatno upotpuniti miks, a vi ćete se oduševiti kombinacijom slanog sira i slatkog džema.

Ako niste fan miješanja okusa, možete odvajati namirnice po skupinama na različite daske, ili sve skupite na jedno mjesto za rustikalni look. Druženje uz ovakve zalogaje dobit će dodatnu dimenziju zbog dijeljenja sa svojim gostima.

Nakon jedne ovakve večere s toliko mirisa, boja i okusa, poželjet ćete svaki dan ovako si ugađati. Čaša hladnog vina (i pogled na more s terase ako ste u mogućnosti) zaokružit će večer, a po želji pladanj možete iznijeti i u prirodu te organizirati mali piknik s najmilijima. Inspirirajte se idejama blogerica i već večeras možete kreirati svoj miks.

Foto: Instagram

Komentari