Otvara se café u Tkalči gdje ćete moći isprobati istarske delicije

sjedi 5 6

Cafe Sjedi 5 je novo mjesto u popularnoj Tkalčićevoj ulici u Zagrebu koje donosi spoj odlične kave, istarskih vina i jednostavne, no zdrave i prefine klope. Jela koja će vas u Sjedi 5 dočekati spremljena su od sastojaka uzgojenih na lokalnim OPG-ovima, a čiji proizvodi se mogu kupiti najčešće na Malom Placu s Tavana.

sjedi 5 7

Uz svako posluženo jelo dobit ćete i karticu na kojoj ćete moći pročitati neku od priča o jednom od sastojaka tog jela. Sir i vrhnje dolazi od domaćih proizvođača okupljenih pod imenom ZG sirek, a tvrdi sirevi, masline, maslinovo ulje, vino i pive dolaze iz Istre. Istra je također rodno mjesto vlasnika Andreja koji je oduvijek želio imati mjesto gdje će se moći isprobati sve najbolje delicije tog kraja, a Cafe Sjedi 5 je najbolje što trenutno Zagreb nudi.

sjedi 5 3

Istra je najbogatija vinska regija u Hrvatskoj. Dokaz koliko su istarska vina dobra, a Istra savršeno mjesto za uzgoj vinove loze govori i odabir Istre među deset najboljih vinskih regija na svijetu prema portalu Best European Destinations. Jedini izuzetak u ponudi Sjedi 5 je Vino Azul koje dolazi iz Španjolske i koje je plave boje, stvarno plave boje nastala prirodnom ekstrakcijom antocijana. Sjedi 5 među prvima donosi plavo vino u Zagreb!

sjedi 5 2

Posebnost menija su i prirodni napici. Domaći, svježe pripremljeni ledeni čajevi, limunade i narančijade koje su zaslađene samo s medom. Korak naprijed u ekologiji napravili su i korištenjem papirnatih slamki i izbacivanjem svih plastičnih materijala, a bitno je naglasiti da je Sjedi 5 mjesto koje odvaja i reciklira otpad.

sjedi 5 1

Što se zalogaja tiče, u ponudi imaju bruschette s istarskim maslinovim uljem i češnjakom, nachos chips s dva umaka koji se super slaže s pivom, palačinke, kruh i domaće pekmeze… I specijalitet kuće – kruh s namazima. Odaberite jedan od tri kruha i jedan od tri namaza, složite svoju kombinaciju i uživajte u svježem i zdravom obroku. Također vas čekaju domaće istarske masline kao i istarski kravlji te ovčji sir.

sjedi 5 4

Otvorenje ovog novog cool mjesta u gradu zakazano je za 2. rujna, u petak od 12 sati pa do ponoći. Sjedi 5 prilika je da Zagrepčani okuse sve odlično i istarsko – vina, masline, sireve, piva i jela koja bi stvarno svi trebali kušati!

sjedi 5 5

Foto: Sjedi 5

Komentari