Široki remen

Jeste li znali kako modni dodaci mogu spasiti svaki oufit da ne izgleda dosadno i jednolično? Razni modeli remena na sebi svojstven način daju pravu čaroliju izgledu osobe koja ga stavi. U zadnje vrijeme puno se priča o širokim remenima koji su se ponovno vratili i zauzeli sam vrh modnih pista. Njihova najveća prednost leži u činjenici što se mogu prilagoditi skoro svakoj odjevnoj kombinaciji.Široki remeni definitvno mogu pojačati dojam ili razbiti monotoniju.

Balmain

Naglašavanje struka je najnoviji trend na modnim pistama od New Yorka do Pariza. Dizajneri su najavili povratak kultnog modnog dodatka, što će obradovati mnoge pobornice klasičnog stila. Postoje razni modeli prilagođeni skoro svakom uzrastu i dobnoj skupini. Pomoću njega možete raditi čuda, bilo da želite suziti struk, ili čak vizualno produžiti noge, sve je moguće. Široki remen zanimljivog printa ili teksture preobrazit će ženu u običnom crnom kaputu u stiliziranu ljepoticu s naslovnice.

Remen je odavno prestao biti dodatak čija je jedina uloga da drži odjeću na mjestu, odnosno da drži hlače kako ne bi spale, ili haljinu da bude na točno određenom mjestu kako ste zamislili. Efekt koji će remen izazvati ovisi i o materijalu od kojeg je napravljen. Pobronice klasičnog izgleda odabrat će kožne, dok će fashionistice ekspermentirati s različitim modelima i materijalima. Za ljeto su najpoželjniji laganiji remeni, a možete ih napraviti i od marama.

rochas

Igra sa strukom i njegovo sužavanje neobičnim krojevima posljednjih je sezona izazov brojnim dizajnerima. Karl Lagerfeld izbacio je čitavu kolekciju baziranu na inovativnim iskoracima u smanjenju obujma struka, dok britanski dizajner David Koma struk obavija teškim kožnatim elementima oblika pješčanog sata.

Modni stručnjaci slažu se kako nikako nije dobro stavljati remen previsoko te isto tako treba izbjegavati skrivanje tog istog remena. Njegova provotna svrha osim što ističe sve vaše prednosti je da se ujedno i vidi, jer je naglasak na pokazivanju kako znate biti modno osvješteni. Pazite kako na sebe ne bi stavili previše modnih dodataka istovremeno. Ako ste se odlučili za široki remen izbjegavajte previše drugih dodataka. Široke hlače, haljina, suknja, sako, dugi kaput, široki remen možete nositi na sve odjevne kombinacije.

Modne kuće poput Balmaina i Rochas ove godine su velike pojaseve kombinirale s jarkim bojama poput ljubičaste ili prugastim kombinezonima, dok je Tommy Hilfiger inspiriran sportskom elegancijom naglasio struk modela na vestama i kaputima. Remen je kralj praktičnosti, možete ga nositi na mnoštvo načina. Dodavanje remena u svoju garderobu definirat ćete struk, a ‘unisex’ kombinacije ili retro vesta dobit će novi sjaj.

Foto: Getty images

Komentari