Novi veganski i raw restoran u Zagrebu

dscf7470

Zagreb je dobio novo mjesto posvećeno zdravoj prehrani gdje ljubitelji prirodne i lokalne hrane mogu uživati u kreativnim menijima koji svakodnevno donose ukusna veganska i sirova jela pripremljena od sezonskih namirnica lokalnih OPG-ova.

dscf7473

dscf7509

Simple Green otvorio je svoja vrata na zapadnom dijelu grada, u Jablanskoj 24 i donosi koncept kojim dominira jednostavnost, kreativnost i ‘zeleni pristup’. U Simple Greenu tako nećete biti stavljeni u kušnju teškog odabira u mnoštvu jela, a opet ćete uživati u raznolikosti jednostavnih, ukusnih i kvalitetnih obroka pripremljenih s pažnjom i ljubavlju. Svaki dan se na meniju izmjenjuje neko novo glavno jelo, a svaki tjedan na meniju donosi drugačiji izbor.

dscf7508

dscf7520

Posebnost ovog mjesta je i izbor jednostavnih i katkada zaboravljenih jela ‘iz bakine kuhinje’ spravljenima prema tradicionalnim hrvatskim receptima, no sa ‘zdravim’ pomakom u odabiru namirnica i načinu pripremanja. Tako su krpice za zeljem, jabuke u šlafruku, pašticada, bijeli žganci, kisela repa s grahom i sataraš uvijek rado viđeni u ponudi. Dinamici menija doprinose i česti izleti u tradicionalne kuhinje drugih zemalja poput Rusije, Ukrajine, Indije, Maroka ili pak Južne Amerike.

dscf7537

dscf7453

Simple Green mjesto je za sve one koji se žele hraniti prirodno i zdravo, kao i za one koji su znatiželjni probati nova i drugačija jela. To je ujedno i mjesto gdje možete pojesti lagani ručak u miru i tišini, čemu je ujedno i namijenjen prednji dio restorana. Uz zanimljive dnevne ponude uvijek možete kušati i zeleni sok, veganske burgere, salate, vegansku pizzu, juhice i čušpajze te razne zdrave slastice i kolače.

dscf7461

dscf7476

Simple Green za sada je otvoren radnim danom od 9 do 19 sati i subotom od 9 do 16 sati. Restoran nudi i mogućnost dostave u urede u tjednu, i to svaki dan u isto vrijeme. A ukoliko nigdje ne idete bez svog psa, dobro je znati da su u Simple Greenu i ljubimci dobrodošli.

dscf7449

Foto: Sanjin Kaštelan

Komentari