Simpatični radovi povodom ružičastog mjeseca

Budući da je mjesec listopad u cijelom svijetu posvećen borbi protiv raka dojke, ilustratorica Josipa Maras se svojim ilustracijama, odnosno ‘Marastracijama’ pridružila ovoj hrabroj bitki koju, nažalost, vodi sve više žena, ali i muškaraca. Cilj ove linije je rasveseliti barem mali dio žena koje su u ringu sa ovom opakom bolešću, odati priznanje Onima koje su izašle kao pobjednice, ali i Onima kojima je ta misija, unatoč svim uloženim naporima bila nemoguća.

 

marastracije2

Pisali smo već o Josipinim simpatičnim i duhovitim ilustracijama po kojima je postala poznata, a na ovaj pristupačan način osvješćuje ozbiljan zdravstveni problem i važnu društvenu stavku o kojoj bi svi trebali biti obaviješteni.

marastracije4

Marastracije se mogu pogledati u izložbenom prostoru u čitaonici Visoke škole Edward Bernays (Ratkajev prolaz 8) te ukoliko se želi kupiti iste posjetite Facebook stranice ili trgovinu Take me Home, design shop (Tomićeva 4, Zagreb). Više informacija o radu Josipe Maras kao i cjelokupnu kolekciju ilustracija možete potražiti na web stranici i društvenim mrežama, Facebooku, Instagramu i Pinterestu.

marastracije6

marastracije5

marastracije3

Komentari