Simpatične figurice kao nakit i ljupki ukrasi za prostor

Keramički i glineni proizvodi su nam jedni od najdražih. Osim što su često funkcionalni, bez obzira na dizajn i namjenu, samom činjenicom da su rađeni od jednog takvog ‘toplog’ materijala čine svaki prostor i onoga koji ih nosi dražesnim i simpatičnijim.

totem 3

totem 1

Nakon raznih kućanskih predmeta ovoga puta smo ‘otkrili’ radove Danielle Pedersen koja stoji iza dražesnog brenda SmallWild.

totem 2

totem 4

Danielle je prvenstveno poznata po svome radu minijatura (još nešto što jako volimo!), njezini radovi, kreacije, malih su, skoro sićišnih dimenzija, no velike dojmom. Ona prvenstveno izrađuje toteme – predmete koji označavaju i simbol su kultne naravi, prije svega životinjske, a koji su većinom u finkcionalnom odnosu prema svom štovatelju.

totem 5

totem 6

Ovo je apsolutna istina, osim što u slučaju njezinih totema, taj funkcionalni odnos je ipak malo racionaliziran i sveden na bazično. Tako da njezini totemi mogu doći kao skulpturice (zadržavajući tu ulogu totema u potpunosti), no i kao privjesci za ogrlice, ili kao držači nakita.

totem 7

totem 8

Koju god funkciju imali, u prostor, no i svome vlasniku donijet će dimenziju ljupkosti gdje god se nalazili. Toteme možete naručiti putem njezinog web shopa, a sve novosti možete saznati prateći Instagram profil.

totem 11

totem 13

totem 9

totem 10

Foto: Instagram

Komentari