Simona Antonović: najbolji stikovi za konturiranje

Nekada je konturiranje bilo rezervirano za vizažiste, kao mala slatka tajna lijepo osjenčanih lica i tijela, no danas je trend konturiranja poprimio nevjerojatne razmjere ponajviše zahvaljujući Youtubeu, Instagramu, selfijima i Kim Kardashian West.

Ova izvrsna tehnika uljepšavanja i naglašavanja, ali i skrivanja, pokrenula je lavinu noviteta u beauty industriji pa tako imamo kompaktne pudere, gelove, pudere u prahu, a odnedavno i stikove za konturiranje. Kompaktni su, jednostavni za nošenje i nanošenje, kremasti i tope se pod prstima, još lakše blendaju, a ovi novi heroji modernog make-up svijetan imaju puno pozitivnih strana. No, naravno, i dalje morate znati kako odabrati nijansu, kako je nanijeti i koristiti.

simona konturiranje (1)

Nijansa koju trebate odabrati mora imitirati sjene vašeg lica stoga za svijetlu kožu preporučam izbjegavati previše narančaste i crvene tonove stikova te se okrenite lagano prema toupe podtonu. Izbjegavajte i šljokice u stikovima za konturiranje jer ćete tako privlačiti svjetlost i neće stvarati sjenu. Osobe maslinaste puti mogu probati s nešto toplijim podtonovima isto tako pazeći na sjajne čestice.

Kremaste formule uglavnom se jednostavnije nanose od onih kompaktnih ili u prahu. Jednostavnije ih je ukloniti ako ste pretjerali. iako uvijek radije krenite od manje te lagano nadodajte za intenzivniji efekt. Mogu se nanositi prstima i tada se pretvaraju u baršunastu teksturu kojom se lako manipulira. Zapamtite kako je kremaste proizvode puno bolje nanositi na kremaste podloge i baze. Tako kombinirajte svoju omiljenu tekuću podlogu s kremastim stikovima.

Kada ih nanosite pazite da ih jako dobro stopite s kožom i uvijek provjeravajte u ogledalu jeste li ravnomjerno nanijeli proizvod s obje strane. Isto tako pazite i na simetriju lica i provjerite na danjem svijetlu da li vaše konture izgledaju prirodno.

Pogledajte galeriju i pronađite najbolje proizvode za konturiranje lica!

Preuzeto s bloga www.simonaantonovic.com

Komentari