Journal beauty tutorial by M.A.C i Bobbi Brown

Volim prirodni make-up, pogotovo na visokim temperaturama, bilo za posao, kad jurim obaviti tisuću i jednu stvar. Idealan je za putovanje ili za omiljenu kavu i limunadu s prijateljicama dok u pauzi od priprema za more provodimo analizu prve polovice godine. Na prvu se čini lako za isvesti, no ima puno mjesta greškama jer poznato je da prirodni, nude make-up look nije baš lako postići.

simona antonovic

Samo za vas osmislila sam najjednostavniji mogući način kako da se što lakše našminkate za odlazak u shopping bez straha od rastapanja šminke, dok lice izgleda odmorno, svježe i prozračno.

iva sulentic

Tekući puder nanosimo nakon što smo prethodno nanijeli odgovarajuću kremu za lice. Boja tekućeg pudera mora odgovarati boji i tonu kože. Puder nanosimo plosnatim kistom. Tekući puder istisnite na poleđinu ruke kako biste lakše dozirali količinu pudera na kistu. Kistom nanesite tekući puder na središnji dio lica – nos i okolno područje. Lagano utapkajte u kožu i razmazujte prema vanjskim dijelovima lica. Nemojte izostaviti ni područje oko očiju.

iva sulentic journal (2)

Pripazite da se tekući puder dobro stopi s kožom na rubnim dijelovima lica – u zoni čela, oko čeljusti, linije uz kosu i ušiju – kako biste izbjegli očiti trag tekućeg pudera u prijelaznim zonama. Ako je puder nijanse identične vašem licu, razlika između kože i nanesene podloge neće se vidjeti.

Savjet: Prilikom kupnje tekućeg pudera isprobajte puder na licu (najbolje na prijelazu lica i vrata) i provjerite odgovara li vam nijansa na dnevnom svjetlu.

iva sulentic journal (3)

Posvjetljivač služi za osvježavanje i posvjetljivanje predjela ispod očiju i kapaka. Neka bude za nijansu svjetliji od kože/podloge. Nanesite ga u obliku polumjeseca ispod očiju. Nježno utapkajte dok se u potpunosti ne stopi s podlogom.

Nakon što ste nanijeli tekući puder i posvjetljivač, fiksirajte podlogu transparentnim puderom u kamenu ili prahu. Fiksiranje će osigurati da prethodno nanesena podloga bude postojanija.

iva sulentic journal (5)

Prstima nanesite kremasto sjenilo na kapak do samog pregiba nježno ga utapkavajući. Smeđim sjenilom postižete dojam dubine kapka. Kremasto sjenilo osušit će se na kapku i neće se skupljati u pregibu.

iva sulentic journal (6)

Uz sam rub trepavica čitavom duljinom kapka, iscrtajte tanku liniju tamno smeđom ili crnom olovkom za oči. Na taj način oko će postati definiranije, djelovati će krupnije, a boja oka bit će naglašenija.

iva sulentic journal (7)

Prije nanošenja maskare, trepavice uvijte uvijačem za trepavice. Uvijač za trepavice prislonite uz gornji kapak tik do korijena trepavica i nježno pritisnite nekoliko puta. Maskaru nanesite tako da je nježno utrljate u korijen trepavica i zatim četkicu povlačite prema vrhovima.

iva sulentic journal (8)

Ukoliko želite korigirati ili definirati svoje obrve, popunite ih ili osjenčajte željeni oblik olovkom za tu namjenu. Olovka za obrve neka bude nešto svjetlija od vaših obrva kako one ne bi izgledale pregrubo.

iva sulentic journal (10)

Odgovarajućim kistom nježnim pokretima nanesite rumenilo u nježno ružičastoj nijansi počevši od obraza prema jagodičnoj kosti. Pripazite da nanos rumenila bude diskretan, a ukoliko mislite da vam je potrebno više rumenila, nanesite ga još, ali u vrlo laganom nanosu.

Savjet: Nasmijte se i zarumenite izbočene jagodice!

iva sulentic journal (11)

Na prethodno nahranjene usne, nanesite sjajilo u nježno ružičastoj nijansi.

Savjet: Napravite lagani piling usana četkicom za zube nakon samog pranja zubiju kako bi odstranili suhu kožu s usana.

iva sulentic journal (1)

iva sulentic journal (16)

Vodite računa o higijeni kistova za make-up. Perite ih nježnim šamponom i sušite na zraku!

Sve proizvode iz galerije možete pronaći na sljedećim lokacijama: M.A.C (Ilica 7, Zagreb); Bobbi Brown (Douglas, Trg bana Jelačića 1 i Arena centar, Lanište 32, Zagreb, Anabella, Joker centar, Put brodarice 6, Split).

Posebno hvala hotelu Esplanade u Zagrebu na ustupljenom prostoru!

Foto: Maja Kljajić

Komentari