Simona Antonović: Trikovi za postojaniji make up

dolce-e-gabb-bbt-f15-024

Došlo nam je vrijeme blagdanskih druženja,  poslovnih partyja i proslava, a one iziskuju dugotrajan make-up koji će ostati postojan cijelo vrijeme. Danas ću reći više o tome kako postići da nam make-up preživi sezonu blagdana.

Prije svega, morate napraviti mjesta u svom kozmetičkom kutku za fiksatore šminke koji vam mogu pomoći u najzahtjevnijim trenucima. U ovoj ludoj sezoni tuluma i veselja, make-up mora izdržati temperaturne promjene i dugotrajne zabave bez pomicanja. Najbolji način za dugotrajno fiksiranje šminke su fiksatori koji  su transparentni i ne mijenjaju boju ili teksturu šminke. Nanose se po zadnjem koraku nanošenja šminke.

dolce-e-gabb-bbt-f15-053

Fiksatori su razvijeni za korištenje na svim tipovima kože, pogotovo kada govorimo o jednostavnom fiksatoru bez dodatnih svojstava. Takvi fiksatori nemaju određeni završetak, samo produljuju trajanje šminke na licu. Ako imate suhu ili kožu sklonu iritacijama, pripazite da vaš fiksator nema alkohola koji može isušiti kožu.

Postoje tako fiksatori koji podižu razinu hidratacije ili sprječavaju probijanje neželjenog sjaja kroz šminku te zadržavaju mat izgled looka.

Skindinavia The makeup Finishing spray

Skindinavia The Makeup Finishing Spray

Najdraži fiksator kojeg trenutno obožavam je Skindinavia The Makeup Finishing Spray. Jedan od prvih fiksatora na tržištu koji se pokazao kao pravo blago za brojne prilike. Najčešće se koristi za vjenčanja jer makeup čini savršenim 12 sati. Lagana vodica koja se lijepo raspršuje neprimjetno se stapa s kožom.

Urban Decay All Nighter

Urban Decay All Nighter

Urban Decay All Nighter fiksator se jako dobro nosi s vodom. Lijepo se raspršuje ali je potrebno po nanošenju pričekati nekoliko minuta da se od lagano ljepljivog fiksatora pretvori u konzistentno raspršeni sprej. Jako dobro fiksira šminku i traje preko 10 sati na licu u toplijim uvjetima.

Clarins Fix Make Up

Clarins Fix’ Make-Up

Clarins Fix makeup fiksator ujedno je i lagana osvježavajuća vodica za lice koja podiže razinu hidratacije kože i pomaže umiriti kožu. Miris je predivna kombinacija grejpa i ruže koji se nekoliko sati od nanošenja decentno zadržava na koži. Izvrstan je za svakodnevno korištenje.

Više na www.simonantonovic.com

Foto: Imaxtree

Komentari