Journal beauty tutorial by M.A.C i Bobbi Brown

Nakon što smo proveli stoljeća sklonjeni od sunca u potpunosti ga izbjegavajući ili nosivši šešire, čak i jedući arsen kako bi izbjegli osunčani izgled, danas ćemo sve učiniti za ‘zdrav’ preplanuli izgled.

Marija Biscan

Ako ljeto provodite na plaži i od onih ste koje nemogu odoljeti bronzerima i dotjeranom izgledu, evo prijedlog kako se uljepšati za te trenutke. Za ljeto obavezno birajte što laganije i prozračnije pudere i korektore s obaveznom SPF zaštitom.

marija biscan

Tekući puder ili toniranu kremu nanosimo nakon što smo prethodno nanijeli odgovarajuću kremu za lice. Boja tekućeg pudera mora odgovarati boji i tonu kože. Puder nanosimo plosnatim kistom. Tekući puder istisnite na poleđinu ruke kako biste lakše dozirali količinu pudera na kistu. Kistom nanesite tekući puder na središnji dio lica – nos i okolno područje. Lagano utapkajte u kožu i razmazujte prema vanjskim dijelovima lica. Nemojte izostaviti ni područje oko očiju.

Pripazite da se tonirana krema ili tekući puder dobro stopi s kožom na rubnim dijelovima lica – u zoni čela, oko čeljusti, linije uz kosu i ušiju – kako biste izbjegli očiti trag tekućeg pudera u prijelaznim zonama. Ako je puder nijanse identične vašem licu, razlika između kože i nanesene podloge neće se vidjeti.

marija biscan make up
Savjet: Prilikom kupnje tekućeg pudera ili tonirane kreme isprobajte puder na licu (najbolje na prijelazu lica i vrata) i provjerite odgovara li vam nijansa na dnevnom svjetlu.

Posvjetljivač služi za osvježavanje i posvjetljivanje predjela ispod očiju i kapaka. Neka bude za nijansu svjetliji od kože/podloge. Nanesite ga u obliku polumjeseca ispod očiju. Nježno utapkajte dok se u potpunosti ne stopi s podlogom. Nakon što ste nanijeli tekući puder i posvjetljivač, fiksirajte podlogu transparentnim puderom u kamenu ili prahu. Fiksiranje će osigurati da prethodno nanesena podloga bude postojanija.

marija biscan

Prstima nanesite brončano sjenilo na kapak do samog pregiba nježno ga sjenčajući. Manjim kistom nanesite sjenilo i uz donje trepavice. Smeđim sjenilom postižete dojam dubine kapka.
Birajte brončane ili bakrene nijanse sa shimmer efektom.

marija biscan

Uz sam rub trepavica čitavom duljinom kapka, iscrtajte tanku liniju brončanom olovkom za oči. Na taj način oko će postati definiranije, djelovat će krupnije, a boja oka bit će naglašenija. Olovku nanesite i na donji unutarnji kapak.

marija biscan make up (8)

Prije nanošenja maskare, trepavice uvijte uvijačem za trepavice. Uvijač za trepavice prislonite uz gornji kapak tik do korijena trepavica i nježno pritisnite nekoliko puta. Maskaru nanesite tako da je nježno utrljate u korijen trepavica i zatim četkicu povlačite prema vrhovima. Uz bronze make-up look odlično ide tamnosmeđa maskara.

marija biscan make up (6)

Obrve: Ukoliko želite korigirati ili definirati svoje obrve, popunite ih ili osjenčajte željeni oblik olovkom za tu namjenu. Olovka za obrve neka bude nešto svjetlija od vaših obrva kako one ne bi izgledale pregrubo.

marija biscan make up (5)

Bronzer: Odgovarajućim kistom nježnim pokretima nanesite bronzer dvije nijanse tamnije od vašeg tena, počevši od obraza prema jagodičnoj kosti. Pripazite da nanos bude diskretan, a ukoliko mislite da vam je potrebno više, nanesite ga još, ali u vrlo laganom nanosu.

Savjet: Bronzer sa shimmer efektom birajte isključivo ukoliko imate jako dobar ten, u suprotnom birajte onaj s mat efektom kako bi izbjegli dodatno naglašavanje proširenih pora ili masnije kože.

marija biscan make up (2)

Na prethodno nahranjene usne, nanesite ruš u nježnoj bež-mesnoj nijansi.

Savjet: Napravite lagani piling usana četkicom za zube nakon samog pranja zubiju kako bi odstranili suhu kožu s usana.

Vodite računa o higijeni kistova za make-up. Perite ih nježnim šamponom i sušite na zraku.

marija biscan make up (3)

2C4A3679

U galeriji u nastavku možete pronaći sve proizvode korištene u ovom tutorijalu!

Sve proizvode iz galerije možete pronaći na sljedećim lokacijama: M.A.C (Ilica 7, Zagreb); Bobbi Brown (Douglas, Trg bana Jelačića 1 i Arena centar, Lanište 32, Zagreb, Anabella, Joker centar, Put brodarice 6, Split).

Posebno hvala hotelu Esplanade u Zagrebu na ustupljenom prostoru!

Foto: Maja Kljajić

Komentari