Šibenik obnavlja još jednu tvrđavu

sibenik-tvrdjava-4

Još jedna šibenska tvrđava dobit će novo naličje, a grad Šibenik time nove kulturne i zabavne sadržaje te turističku atrakciju. Ovog puta radi se o revitalizaciji tvrđave sv. Ivana koju će sufinancirati Europski fond za regionalni razvoj, a inovativni sadržaji, atrakcije i proizvodi koji će se pružati posjetiteljima bit će jedinstveni.

sibenik-tvrdjava-velika

Rekonstrukcija tvrđave, ukupne površine 13 009 m², predviđa obnovu bedema te stvaranje šetnice, trim i jogging staze uokolo cijelog kompleksa, vidikovac i caffe/bistro s terasom. Posebno zanimljivo je uređenje sjevernog, izduženog dijela tvrđave poznatog kao Kliješta/Tanaja gdje bi se nalazio novi glavni sadržaj namijenjen prvenstveno djeci i mladima nazvan KID’S LAB2 koji se sastoji od povijesnog laboratorija i zelenog labirinta.

sibenik-tvrdjava-3

KID’S LAB2 je atraktivan prostor u kojem bi se održavale kraće ili duže tematske radionice stručnog karaktera tijekom cijele godine, a zeleni labirint zamišljen je kao interaktivna igra sa zadacima. Posjetitelji će ovdje moći uživati u gastro-vizualnom konceptu dok će revolucionarna tehnika 3D video mappinga na zidinama tvrđave prikazivati različite sadržaje, stvarajući dodatne dimenzije, optičke iluzije i dojam kretanja statičnih objekata.

Ovaj edukativni kampus opremljen pametnim interaktivnim učionicama i prezentacijskim prostorima unutar zidina tvrđave doprinijet će smanjenju sezonalnosti i produljenju boravka posjetitelja, osiguravajući kvalitetan smještaj s pratećim tematskim programima cijele godine.

sibenik-tvrdjava-2

Foto: Grad Šibenik

Komentari