Señorov billboard je najbolji u Hrvatskoj

ezgif-com-resize-4

Sinoć su dodijeljene Outward nagrade kojom se nagrađuje najbolje od vanjskog oglašavanja. Billboard Hrabrog telefona agencije Señor proglašen je najboljim billboardom u Hrvatskoj. Osim stručnog žirija koji mu je svojim glasovima dodijelio nagradu, billboard je prosvijetlio i širu javnost o problemu neprijavljivanja zlostavljanja djece. Ono se događa svakodnevno često i pred očima promatrača, a nažalost, i uz svjedoke često prolazi neprijavljeno.

Iako je zlostavljanje prepoznato kao društveno neprihvatljivo, iz raznoraznih razloga (strah od počinitelja, linija manjeg otpora, ‘ne tiče me se’), svjedoci često okreću glavu. Upravo njih je agencija Señor htjela upozoriti kako je nečinjenje, jer ne prekida začarani krug zlostavljanja, gotovo jednako štetno kao i sudjelovanje. Jednostavnom intervencijom na klasičnom mediju, uz pomoć svjetla sa senzorom pokreta, prolaznici su stavljeni u ulogu sudionika i suočeni s posljedicama ignoriranja problema: Ako samo promatraš, kao da zlostavljaš.

Hrabri telefon je nevladina, neprofitna organizacija osnovana s ciljem pružanja direktne pomoći i podrške zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima ali i rada na prevenciji zlostavljanja i zanemarivanja kao i neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži. Señor je nezavisna agencija za komunikaciju i branding. Spaja pametne strategije, inovativne koncepte i vrhunsku izvedbu. Osim nagrade za Hrabri telefon, na Outwardu su osvojili i nagradu za najbolju iskoristivost medija za kampanju Reci to glasno koja je više od mjesec dana dominirala online i offline medijima i tako pokazala moć vanjskog oglašavanja.

13-big

Komentari