Romantične drvene kućice u srcu Zagorja

U srcu Hrvatskog Zagorja, nadomak Zagreba, između prekrasnih zelenih brežuljaka, skriveno je romantično malo selo – Zaboky. Ono je dobilo naziv prema staroj plemićkoj obitelji Zaboky koja je od 13. stoljeća živjela na području Zaboka, gdje se ovo selo danas nalazi. Samo Zaboky selo nalazi se na vrhu prekrasnih brežuljaka s pogledom koji se proteže cijelom okolicom sve do Sljemena.

zaboky10

Idealno je to mjesto za izlet ili vikend odmor, bez obzira iz kojeg dijela Hrvatske dolazite. U blizini se nalaze prekrasni dvorci Zagorja, uređeni izvori termalne vode i toplice, te muzej nalazišta Krapinskog pračovjeka što otvara dodatne mogućnosti za istraživanje ove regije te zabavu i sadržaje za cijelu obitelj.

zaboky17

Selo se sastoji od 3 kuće, vinskog podruma i terase, vinograda te velikog platoa namijenjenog raznim događanjima. Drvene kuće, odnosno, zagorske ‘hiže’, autohtone za ovo područje, a jedna od njih datira iz 1925. godine. Svaka hiža je uređena u tradicionalnom duhu do najmanjeg detalja i s posebnom pažnjom, ali i opremljena prema svim zahtjevima modernog turizma. Trenutni smještajni kapaciteti su za ukupno 20 osoba, raspoređenih u 8 apartmana i 2 sobe.

zaboky1

zaboky4

Marijina i Lojzekova hiža sastoje se od 4 apartmana, svaki sa svojom kuhinjom i kupaonicom dok se u Larinoj hiži nalaze 2 sobe, dnevni boravak, kuhinja i dvije kupaonice. Hiže su uređene u rustikalnom, autohtonom zagorskom stilu. Iz njih se može osjetiti topline kakva je vladala u obiteljima ‘naših starih’. Za još ugodniju atmosferu, tu je profesionalno i ljubazno osoblje Zaboky sela i članovi obitelji Tkalčević koji će vam organizirati posjete okolnim znamenitostima ili vam pak poslužiti hranu iz domaće kuhinje iz restorana Zaboky.

zaboky5

zaboky8

Na njihovom bregu se odvijaju razna događanja tokom godine, kao što su tradicionalna berba grožđa uz tamburaše, slavljenje starog običaja Vincekovo, kušanje vina u vinskom podrumu, večernja druženja, team-building, rođendanske proslave, djevojačke večeri, svadbene svečanosti, poslovni sastanci i razne druge prigode prema vašim željama. U Zaboky selu čekaju vas neočekivane ljepote nedirnute prirode, kutak za vesele i lijepe trenutke života, te mjesto za miran odmor. Sve informacije o posjetama selu Zaboky u Pavlovcu Zabočkom potražite ovdje ili na Facebook stranici Zaboky.

zaboky3

zaboky16

zaboky11

zaboky2

Foto: Zaboky

Komentari