Održite kožu hidratiziranom cijele zime

Hidratacija kože

Dio savjeta kako zaštititi kožu od isušivanja mogli ste nedavno pročitati, a danas donosimo njihov drugi dio, koji se tiče toga kako održati kožu hidratiziranom cijele zime. Hladniji dani već su nastupili, što znači da biste trebali utemeljiti posebnu beauty rutinu, prilagodljivu vremenskim uvjetima koji kožu nimalo ne maze, i pritom se držati nekih osnovnih pravila zbog kojih će vam koža naposljetku biti zahvalna i u zdravom balansu dočekati proljetne dane.

Rajčice

Jedite voće i povrće bogato vodom

Bilo da ih konzumirate doma, po putu na posao u smoothieju koji ste si maloprije napravili ili kao užinu u pauzi od posla, voćke neka budu uvijek uz vas. Birajte voće s visokim udjelom vode, koje će vas hidratizirati iznutra. Sezonski gledano, sada su to jabuke, naranče, grejp, kruške i u manjoj mjeri banane, a od povrća to su zelena salata, krastavac, celer, rajčica, mrkva i bundeva. Baš kao što u ljetnim danima pomaže ohladiti organizam, ovo voće i povrće u zimskim danima održava razinu vode u organizmu na visokoj razini i jača imunološki sustav (zahvaljujući vitaminima i antioksidansima).

TONYMOLY I'm Real Sheet Mask

TONYMOLY I’m Real Sheet Mask

Njegujte kožu maskama

Koži ponekad treba dati dodatni boost, a zimi su za to odlično rješenje maske za lice i vrat. Isprobajte ‘sheet’ maske koje su trenutno hit u svijetu i vrlo brzo ćete se oduševiti rezultatima. Birajte one koje imaju moć hidratacije kože i uvrstite ih u jutarnju rutinu njege ili ako nemate vremena, koristite ih barem jednom tjedno. Opcija je i maska koju ćete ostaviti na licu preko noći, a koja će vam do jutra jako lijepo njegovati, hidratizirati kožu i ostaviti ju baršunasto mekom i mladenačkog izgleda.

Jurlique Activating Water Essence

Jurlique Activating Water Essence

Podignite njegu kože na novi nivo

Uz već spomenute ‘sheet’ maske koje su došle iz Koreje, ondje vlada još jedan proizvod za njegu kože – water essence. Upravo u njemu leži ključ konstantno hidratizirane kože, koju kontinuirano vlaži, revitalizira, čini mekšom i ljepšom i priprema ju za apsorpciju svih prednosti seruma ili kreme koju uobičajeno koristite. Osim što ju hidratizira, ‘water essence’ također poboljšava teksturu kože, a u svojoj ponudi ima ga beauty brend Jurlique, čiji je Activating Watter Essence oduševio mnoge žene.

The Better Skin Co. Mirakle Cream

The Better Skin Co. Mirakle Cream

Izaberite pravu kremu za sebe

Planirate li kupnju kreme na koju će se vaša koža moći u potpunosti osloniti u zimskoj sezoni, za početak odredite svoj tip kože – je li on mastan, suh, osjetljiv, sklon aknama ili mješovit. Kada to učinite, bit će vam mnogo jednostavnije izabrati prikladnu kremu, onu koja će hidratizirati kožu bez da ju čini masnom. Uvijek se možete posavjetovati i s dermatologom koji će vam najbolje odrediti kremu za dugotrajnu hidrataciju. Za revitalizaciju kože ključni su večernji sati, pa svakako više pažnje obratite kremama koje pružaju noćnu njegu.

Foto: Urban Outfitters,

Komentari