Saten: zamjena za baršun u proljetnoj garderobi

@talisa_sutton

@talisa_sutton

Ove jeseni i zime zavoljeli smo baršun. Njegova bogata tekstura i luksuzan izgled pretvorili su ga u jedan od najpopularnijih trendova i omiljeni dio naše jesenske i zimske garderobe koji je i najjednostavnije komade transformirao u neodoljive kreacije. Sada, kada se polako opraštamo od garderobe koju smo nosili i obožavali proteklih nekoliko mjeseci i okrećemo prema novoj sezoni, modne igre unutar naših ormara su započele, a potraga za komadima koji će zauzeti mjesta obožavanih favorita iz protekle sezone početak nove sezone još jednom je pretvorila u najuzbudljivije razdoblje unutar našeg ormara. Nakon što smo teške vunene kapute lako zamijenili balonerom ili kožnom jaknom, toplo pletivo zanimljivim košuljama i objeručke prigrlili lepršave proljetne haljine, mjesto koje je u našoj jesenskoj i zimskoj garderobi zauzimao baršun ostalo je zjapiti prazno. Ipak, novi trend u nastajanju samozatajno se nametnuo kao njegova dostojna zamjena.

Saten

@songofstyle

Saten, pristupačnija, ali jednako privlačna varijanta svile, ovo proljeće i ljeto u našu će garderobu unijeti luksuz koji smo dosad pronalazili u baršunu. Jednako podatan i ženstven, ali prozračniji i primjereniji za tople dane ispred nas, saten će u našim garderobama odigrati ulogu raskošnog materijala koji će savršeno pristajati omiljenim proljetnim klasicima i dati novo, neočekivano lice ležernijim komadima.

@talisa_sutton

@talisa_sutton

Koji će satenski komadi obilježiti sezonu ispred nas? Kako se vladavina jednostavne slip haljine nastavlja, njezina satenska varijanta bit će jedan od omiljenih komada u čijoj ćemo moći transformacije uživati tijekom cijele sezone. Iako naizgled samo odličan odabir za elegantnu večernju priliku ili tulum, satenska slip haljina zasjati će i u dnevnim kombinacijama. Čak i u crnoj boji kao svom najglamuroznijem, spojena s ležernošću traper jakne ili jednostavnošću bijele košulje i niskih potpetica, s kariranim blejzerom i loafer cipelama ili u slojevitoj kombinaciji s traper hlačama i T-shirt majicom, tijekom proljeća i ljeta ispred nas slip haljina od satena otkrit će svoju prilagodljivost i svoje ležernije lice i svaku dnevnu kombinaciju učiniti elegantnijom.

@harperandharley

@harperandharley

Iako klasik svake sezone, košulja i njezinih tisuću lica i modela zavladali su proljetnom sezonom prije njezinog početka. Od dekonstruiranih modela do voluminoznih silueta, od otvorenih leđa i otkrivenih ramena do zvonastih rukava i ukrasnih volana, za košulju proljeće i ljeto donose renesansu koju s jednakim nestrpljenjem iščekuje svaki ormar. Unutar bogastva novih modela i povratka starih klasika, košulja od satena istaknula se kao najelegantnija među njima. Savršena za formalne prilike i poslovno okruženje, jednostavne kombinacije s omiljenim traper hlačama i nekoliko otkopčanih gumba za večernji look koji zrači suptilnim seksepilom, satenska košulja u neutralnoj boji, jednako poput satenske slip haljine, bit će jedan od iznenađujuće svestranih komada za kojima ćemo ove sezone nerijetko posezati.

@wethepeoplestyle

@wethepeoplestyle

Odijelo, ogrtač i haljine inspiriranom pidžamom i kućnim haljinama proljeće će iskrojiti i sašiti u satenu. Kako bi tim pokućnim komadima dali izgled primjeren za nošenje izvan četiri zida vlastitog doma, saten se nametnuo kao logičan odabir koji im donosi ženstvenost i luksuz kakva rijetko povezujemo sa spojem klasične košulje i širokih hlača u udobnom pamuku obojenom plavim i bijelim prugama. Dok će satensko odijelo i raskošna satenska haljina inspirirana spavaćicom savršeno pristajati večernjoj atmosferi, razdvajanjem odijela i spajanjem njegovih hlača ili blejzera-košulje s ležernijim komadima ovaj će se trend lako postati dijelom naše proljetne dnevne uniforme.

Saten

@talisa_sutton

Osim spoja saten s trendom komada inspiriranih pidžamom, saten ćemo u nadolazećim mjesecima tražiti i u spoju s trendi bomber jaknom i svima omiljenim volanima. Dok će bomber jakna satenu dati vrlo retro izgled, spoj volana i satena stvorit će njegovo najnježnije i najženstvenije lice u koji će se na prvi pogled zaljubiti svaka romantičarka. Haljine i košulje od satena ukrašene volanima obilježit će ljeto kao jednostavno rješenje za romantičnu večeru ili izlazak na godišnjem odmoru na koje ćemo uvijek moći računati.

@meganellaby

@meganellaby

@collagevintage

@collagevintage

Sa novom sezonom i vladavinom satena na samom početku u nastavku vam donosimo još nekoliko inspirativnih street style kombinacija poznatih blogerice koje su već prigrlile ovaj sjajni i elegantni trend.

@songofstyle

@songofstyle

@meganellaby

@meganellaby

@giorgiatordini

@giorgiatordini

@galagonzalez

@galagonzalez

@harperandharley

@harperandharley

@harperandharley

@harperandharley

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Komentari