Jednostavan adventski vijenac Saše Šekoranje

Saša Šekoranja vijenac

Saša Šekoranja

Bliži se prva nedjelja adventa kada tradicionalno palimo prvu svijeću na adventskim vjenčićima. I iako se do pojave Pinteresta, Instagrama i drugih društvenih mreža nije previše izlazilo iz okvira klasičnog i tradicionalnog, sada je inspiracija nadohvat ruke da na stolu složite nešto drugačije, upečatljivo, kreativno. Da pritom ne potrošite baš previše vremena, da izrada bude jednostavna, a rezultat efektan, u skladu s vašim interijerom i duhom.

Saša Šekoranja vijenac

Jednu ideju podijelit ćemo danas s vama, s potpisom Saše Šekoranje. U čarobni ovogodišnji blagdanski izlog njegovog studija već smo zavirili, a sada vas vodimo iza kulisa gdje magija nastaje. Saša trenutačno radi na postavljanju scenografije izložbe ‘Orašar’ u Muzeju za umjetnost i obrt zbog čega je atmosfera ateljea bila dijelom inspirirana i ovim klasičnim baletom.

sekoranja-vijenac-10

Saša je vjenčić zamislio kroz jednostavan prijedlog koji s lakoćom svatko može ostvariti u vlastitom domu – ideja je bila da se s vjenčićem ne stvara dodatni trošak. Sve što vam treba za njegovo slaganje je pladanj, 4 velike svijeće, kuglice za bor i nekoliko svježih grančica. U ovom su se slučaju koristile grančice imele i eukaliptusa s plodovima, ali možete posegnuti za božikovinom, sitnim grančicama bora itd. ako je to ono što vam je pri ruci.

Saša Šekoranja vijenac

Saša Šekoranja vijenac

Odabrane su klasične boje, kombinacija bijele i srebrne, s dodatkom svježeg zelenila koje razbija hladnoću bjeline. Na vama je da odaberete koje boje najviše odgovaraju vašem domu, a uostalom da se i igrate s onim što već imate. Ovaj je vjenčić praktičan utoliko da jednom kad paljenje adventskih svijeća bude gotovo, sve ukrase možete preseliti na bor kad ćete ga kititi.

Saša Šekoranja vijenac

Bijele ledene svijeće su prema tradiciji u fokusu, one se smještaju na pladanj prve, a kuglice se smještaju oko njih. U ovom su slučaju upotrijebljene srebrne kuglice u dvije različite veličine, odnosno dva različita oblika, koje će se nakon četiri adventske nedjelje transformirati u ukrase za bor. Razigranost je dobivena koristeći već spomenute grančice imele i eukaliptusa s plodovima koji su dali dašak zelenila.

Saša Šekoranja vijenac

I to je to, vaš je vjenčić gotov – izgleda efektno, bit će centralna točka stola, a istovremeno je savršeno jednostavan.

Saša Šekoranja vijenac

Dodatno atmosferu možete upotpuniti mirisnim štapićima koji podsjećaju na zimu, s notama crnogorice, cimeta i drugih začina te glazbenom pozadinom koja daje najljepši blagdanski ugođaj.

Saša Šekoranja vijenac

Saša Šekoranja vijenac

Foto: Sanja Jagatić

Komentari