Šarmantni Tea & Candy Store u Sarajevu

spajz 1

U Sarajevu se otvorio šarmantni dućan još zanimljivijeg imena – Špajz. Ovaj prostor, kao iz nekog crtića ili bajke osmislio je dizajner Denis Leo Hegić – kao mikro prostor nekog drugog svijeta unutar Sarajevo City Centera, najvećeg trgovačkog centra u gradu.

spajz 2

spajz 3

spajz 4

Špajz svojom nenametljivošću, šarmom i jednostavnošću direktno se suprotstavlja karakteru trgovačkih centara tako da je ovakvo uređenje stvarno osvježenje u dizajnu interijera sličnih prostora. Branding i uređenje Špajze oslanja se na sjećanje na bakinu ostavu, onaj skriveni prostor u kući, u kojemu se drže one najfinije stvari i delicije te čuvaju dječje uspomene…

spajz 5

spajz 6

spajz 7

Špajz je jednostavno uređen – od plavog pulta i komode u kojoj se na praktičan način drže namirnice, artikli su izloženi još na policama. Prirodni materijali i osnovna paleta boja dominiraju prostorom te donose taj toliko potrebni dojam topline i srdačnosti koji inače osjećemo u bakinim špajzama. U ovom bajkovitom prostoru naći ćete tako najfinije slatkiše i čajeve, stvarno najukusniji par za zasladit si nepce.

spajz 8

spajz 10

spajz 9

 

Foto: Sead Sasivarević

Komentari