Upoznajte novi sarajevski brend torbi

Iza sarajevskog brenda torbi koje će vas oduševiti stoji Arnela Brkan, mlada kreativka koja će svojom kolekcijom torbi oduševiti sve fashionistice. Prva kolekcija brenda Obsessive Compulsive smišljena je da ponudi torbe koje nose stav i pokazuju određeni karakter, a čiji se dizajn vizualno i emocijom koju provocira odvaja od drugih.

7

Torbe ručno izrađuje majstor, Ibrahim Lazović, a saka torba je unikatna. Ideja o kožnim torbama, izrađenim ručno dolazi iz Arneline vlastite potrebe za određenom vrstom estetike i kvalitetom koju nije našla na tržištu.

“Kroz ovaj brend želja mi je bila i da predstavim sebe, da na neki način ispoljim svoju umjetnost, a on je i dio mog diplomskog rada na Odsjeku za Grafički dizajn Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu”, kaže Arnela.

12

Torbe su oblikovane na način da svaka ima svoju formu koja predstavlja određen karakter.
Također, koža je uvijek bila poseban materijal koji je na neki način živ, jer se oblikuje po našim mjerama i trpi sve ‘deformacije’ te joj upravo to daje posebnost i čine je specifičnom. Komad koji nosimo poprima naš karakter. Obsessive Compuslive šalje poruku: “Nemojte govoriti da ste drugačiji – budite drugačiji”.

9

Naziv ima dva korijena. Prvi povezujem sa dizajnom kolekcije Compulsive (pismo torbe). Rezovi, lomovi koze koji cine ovu kolekciju unikatnom i daju joj bezvremensku eleganciju, ali daju i samom brendu naziv. Kožne pismo-torbe i ruksaci mogu se naručiti putem Facebook stranice brenda.

8

3

10

5

Foto: Facebook

Komentari