Sarajevo je dobilo još jedne TORTE i to

Ljubav slastičarnice TORTE i to i Sarajeva traje već nekoliko godina, a sada je pored svim građanima poznate lokacije u BBI Centru otvorena još jedna, u srcu grada, na Baščaršiji. Te će TORTE i to sada nesumnjivo postati neizbježno odredište kako turistima, tako i Sarajlijama koji će uživati u slasticama zbog kojih je ova slastičarnica toliko omiljena.

torteito13

Povodom otvorenja porazgovarali smo sa suvlasnicom sarajevskih TORTE i to, Sandrom Jelin Kadrić i doznali ponešto o interijeru, ponudi i novoj lokaciji, a dok ih ne posjetite možete pratiti Facebook ili Instagram stranicu sarajevskih TORTE i to.

torteito3

Kako to da se otvorila još jedna lokacija u Sarajevu i to baš na Baščaršiji?

Mi već duže vrijeme tragamo za kutkom koji će pratiti našu viziju i koncept, a opet biti dovoljno intiman za istančane ukuse naše klijantele. Ustvari, tražili smo prostor koji će nas ‘kupiti na prvu’. Upornost i strpljenje su se opet, po ko zna koji put u našem poslovanju isplatili – našli smo našu malu oazu u srcu Baščaršije. Obzirom da mi u našim svakodnevnim razgovorima znamo često koristiti riječ ‘baš’, napravili smo zanimljivu najavu za plakat skorog otvaranja, i to: Baš uskoro. Baš na Baščaršiji. Baš TORTE i to.

torteito4

torteito1

Od danas, u ulici Gazi Husrev-begova 61 otvaramo vrata još jednih TORTE i to. Mislimo da smo uspjeli vješto ušuškati našu priču i koncept u tradicionalni dio Sarajeva, baš kao da smo oduvijek tu postojali. Izazov je bio raditi na uređenju malog, ali vrlo unikatnog prostora. Podsjetnik da se TORTE i to nalaze u srcu Baščaršije i u zgradi koja u sebi krije mnoštvo priča i povijesti jesu visoki stropovi i arkade na plafonu, koje cijelom prostoru daju poseban osjećaj i dimenziju.

torteito17

Čime je inspiriran novi interijer?

Inspiraciju za uređenje smo ovaj put tražili u nesavršenom šarmu industrijskog dizajna. Nježna nijansa sive boje dominira prostorom. Pronaći ćete je skoro u svakom kutku – na zidu, na divnim pločicama u glavnom dijelu objekta, na čarobnim šestougaonim pločicama u sanitarnom dijelu, na namještaju… Pazili smo da s posebno odabranim detaljima, kao što su: drvo, pernati luster, čupavi tepisi uz sofe, mnoštvo mekanih jastuka u tonovima sive i kraljevsko plave boje, dekorativno-lisnatim biljkama u ukrasnim teglicama… unesemo toplinu u prostor.

torteito27

torteito12

Beskrajna prozorska okna kroz koja ulazi više nego dovoljno prirodne svjetlosti nove Torte čine posebno ugodnim. Industrijski elementi se kriju i u metalnoj rashladnoj vitrini za torte, čeličnoj konstrukciji ograde uz stepenište, te u svjetiljkama. Visoki portali su nam postali izlozi s udobnim drvenim klupama koje smo ‘omekšali i ušuškali’ jastucima raznih dezena iz palete boja prostora te osvijetlili s dekorativnim žaruljama raspoređenim asimetrično na kablovima omotanim oko čelične antracit šipke pri vrhu portala.

torteito14

torteito10

Razlikuje li se sarajevska ponuda od zagrebačke?

Temeljni koncept i ponuda su i dalje tu. Pored uobičajene, bogate ponude toplih napitaka od kave sa sojinim i rižinim mlijekom, preko vrhunskih organskih Franz & Sophie čajeva, VitaBoost smoothiej, te raznovrsne ponude naših visokokvalitetnih torti i kolača uveli smo još par noviteta. Od sada u ponudi imamo: vrući domaći sok od jabuke sa svježim đumbirom i cimetom za zimske hladne dane, Organic Matcha Latte Natur (i okuse Mentha i Banana), Alkaline Nutty Granola Homemade za ljubitelje zdrave hrane, te Quishe Lorraine i Vegetarian Quishe za zaljubljenike u francuske zalogajčiće. Završetak svog radnog dana ili čuveni ‘after work’ može se zaključiti sa gin tonicom, Bailey’som ili Erdingerom.

torteito5

torteito6

torteito15

torteito16

torteito9

torteito7

torteito18

Emina Kadrić i Sandra Jelin Kadrić, vlasnice TORTE i to Sarajevo

torteito8

Foto: Darling it’s Wunderbar

Komentari