Svi trikovi za korištenje suhog šampona za kosu

Šampon za suho pranje

@kristin_ess

Suhi šampon na beauty sceni pojavio se prije nekoliko godina i ubrzo postao jedan od nezaobilaznih proizvoda za kosu. Jednostavnost i praktičnost suhog šampona osvojile su nas na prvu što ne čudi s obzirom na njegovu svestranost koja donosi instantno osvježenje kose i dugotrajnost svake frizure. Iako ćemo za suhim šamponom najčešće posegnuti kako bi osvježili ne tako svježe opranu kosu i produžili razmak između dva pranja, šampon za suho pranje u svojoj praškastoj teksturi krije mnogo više od proizvoda za suho pranje kose. U nastavku vam donosimo četiri jednako jednostavna načina korištenja suhog šampona u oblikovanju najrazličitijih tipova kose i frizura.

DODAJTE POSTOJANI VOLUMEN SVAKOJ FRIZURI

Šampon za suho pranje

@kristin_ess

Posegnite za suhim šamponom čak i ako je vaša kosa savršeno čista i svježe oprana. Iako će oprana kosa uvijek izgledati svježe i sjajno, nerijetko će joj nedostajati volumena, osobito ako imate ravnu ili tanku kosu. Dobro protresite suhi šampon, nasprejajte korijen kose i umasirajte proizvod prstima kako bi stvorili volumen. Ako imate poludugu kosu, jednaki postupak ponovite i na središnjem dijelu kose i, ako je potrebno na njezinim vrhovima, kako bi stvorili voluminozan efekt na cijeloj dužini kose.

Šampon za suho pranje

@kristin_ess

ZADRŽITE DINAMIČNOST KOVRČA

Šampon za suho pranje

@salsalhair

Koristite suhi šampon kako bi stvorili savršene kovrče ili valove u kosi. Iako je lak za kosu donedavno bio prvi izbor za fiksiranje i održavanje dinamičnog izgleda kovrča, suhi šampon postao je njegova mnogo suptilnija alternativa koja neće slijepiti vaše kovrče, već im istovremeno dati voluminozniji, ali i prirodniji izgled.

Šampon za suho pranje

@kristin_ess

ZA SAVRŠENI “MODEL OFF DUTY” LOOK

@salsalhair

@salsalhair

Iako naizgled vrlo jednostavan i nemaran, blago razbarušeni, “model off duty” izgled kose teže je postići no što se čini na prvu. Iako je cilj ovog looka izgledati kao da smo upravo ustali i zaboravili počešljati kosu, za mnoge on zahtijeva puno više od toga. Ipak, suhi šampon unosi jednostavnost i u ovaj popularni look. Nakon buđenja, dodajte nekoliko valova u kosu uz pomoć figara ili pegle za kosu, lagano posprejajte cijelu dužinu kose suhim šamponom, dobro umasirajte proizvod i, ako je potrebno, raščešljate nekoliko pramenova.

@salsalhair

@salsalhair

FIKSIRAJTE UKOSNICE I SLIČNE UKRASE ZA KOSU

Šampon za suho pranje

@kristin_ess

Ukosnice i ukrasi za kosu ponovno su in, a suhi šampon pomoći će vam da ih zadržite na mjestu. Bilo da ćete nekoliko ukosnica iskoristiti kako bi njima fiksirali pundžu, pletenicu oko glave ili neku drugu frizuru ili kao dekorativni ukras, posprejajte ih s malo suhog šampona kako bi se tijekom cijelog dana zadržale na mjestu.

Šampon za suho pranje

@kristin_ess

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Komentari