Salata koju možete ponijeti na posao

Recept za salatu je nastao kada me jedna prijateljica zamolila da napravim nešto što bi ona mogla prezalogajiti na poslu, a da nisu orašasti plodovi. Iako nema toga jela koji vam neće oduzeti baš nijednu minutu vašeg vremena, ali svakako ima onih koji će vam oduzeti manje vremena.

meksickasalata2

Salate su u ovom slučaju ‘spas u zadnji čas’ jer u njih zaista možete staviti što god poželite. Od voća i povrća do ostataka ručka od jučer. I nikako ne morate ostati gladni, takve predrasude o salatama smo odavno prevazišli. 🙂

meksickasalata1

Dressing možete napraviti bilo kada i držati ga u hladnjaku do nekoliko dana. Dobra priprema je pola posla! Kombinacija je bezbroj i zapravo sam uvjerenja da nema te salate koju dobar dressing ne može učiniti naprosto savršenim obrokom. Ovog puta nešto svježe, ljutkasto i zasitno!

Sastojci (2 velike porcije)
100 g kvinoje
1 mala limenka crvenog graha
2 paprike
1 avokado
100 g cherry rajčica
1 kukuruz
1 luk
Nekoliko listova salate
Svježi korijander
Chili (svježi ili suhi)
Sol i papar (osobno preferiram himalajsku sol i krupni papar)

meksickasalata3

Dressing:
2 limete
1 žlica meda
1/2 žličice kima
1 režanj češnjaka (naribati)
4 žlice maslinovog ulja

meksickasalata5

Pripema salate:
Skuhajte kvinoju prema uputama na pakiranju. Za to vrijeme narežite svo povrće, grah procijedite, a kukuruz ili kuhajte ili grilajte na grill tavi. Ja sam ga grilala uz malo maslinovog ulja svega nekoliko minuta. Morate ga stalno okretati, kada poprimi lijepu boju gotov je. Možete koristiti kukuruz iz limenke ili kupiti već pečeni. Sve namirnice pomiješajte te dodajte svježe nasjeckani korijander, chili, sol i papar. Prelijte dressingom, dobro promiješajte i salata je spremna!

meksickasalata4

Uživajte! 🙂

Komentari