Ružičasti Macbook postao stvarnost

macbook6

Prema reakcijama Apple obožavatelja, čini se da je implementiranje Rose Gold boje u ponudu bio pun pogodak. Nakon iPhonea i Apple Watcha, tvrtka je jučer predstavila novi i još bolji Macbook koji dolazi u ovoj popularnoj ružičastoj nijansi. I ne samo to – novi Macbook sada je još brži, tanji i lakši od dosadašnjih modela. Prema riječima glasnogovornika Applea, ovaj je Macbook najbolji do sada s najnovijim Intel procesorom, poboljšanim grafičkim performansama i dodatnim satom trajanja baterije.

macbook-velika

Osim ružičaste boje, novi 12-inčni Macbook s Retina ekranom, dolazi i u zlatnoj, srebrnoj i tamnosivoj nijansi, s tipkovnicom maksimalne dužine. Debljine 13,1 mm, teži čak ispod kilograma, što ga zbog brzine i dužeg vremena trajanja baterije čini veoma praktičnim prijenosnim računalom. Opremljen je s Apple novinom – utorom za USB-C koji je za trećinu manji od standardnog USB porta i koji u jednom spaja priključak za punjač, video output i prijenos podataka, a uz njega tvrtka popularizira druge USB-C dodatke koji omogućavaju njegovo lakše korištenje. Naravno, uz nadoplatu.

macbook2

Novi Macbook ima 8GB radne memorije, a Apple je to uveo i kao standard za sve Air modele. Dolazi opremljen s najnovijim operativnim sistemom El Capitan, još bržom nadogradnjom na Yosemite koji maksimalno olakšava sve radnje. Cijena novog Macbooka kreće od 1299 $ za najslabiji model što ga stavlja u cjenovni rang Macbook Pro laptopa, a Air postaje najpristupačniji.

macbook1

Foto: Apple.com

Komentari