Odlični novi ruksaci s hrvatskim potpisom

fabric8

Fabric8 je jedinstveni kolektiv koji okuplja jednako tako jedinstvene članove u jedno mjesto gdje se kreativne sile mogu umrežiti i podijeliti svoje inovacije i ujedno i prva zadruga studenata u Hrvatskoj.

ruksaci fabric

Između ostalog kooperativa je vrlo osvještena o problematici tekstilnog otpada i u proizvodnji svojih proizvoda dosegla je zavidnu razinu održivog razvoja time što se vidljivo bazira na tzv. konceptu bez otpada (eng. Zero Waste Policy). Za rad Fabric8 bitno je naglasiti da se zasniva na principu produkcije tzv. spore mode brinući time za društvo u kojem radi, proizvodeći lokalno i u malim serijama, kvalitetno, bez ikakvih proizvodnih otpada i mareći pritom za radnička prava sviju.

ruksaci fabric

Ivana Šarić koja djeluje pod dizajnerskim pseudonimom IŠ teži praktičnim i višenamjenskim dizajnerskim rješenjima u ponudi ima ručno izrađene ruksake koje je moguće nositi na više načina. Svaki ruksak izrađen od dviju osnovnih tkanina koje izvrtanjem iznutra ili prema van omogućavaju laku izmjenu dizajna. Otkrivanje svih tih mogućnosti izgleda na jednom IŠ ruksaku čine ga zanimljivim i zabavnim – to je ono po čemu je ovaj ruksak poseban i unikatan. Printevi su realizirani na vodonepropusnom poli-baner materijalu i digitalnim tiskom, dok je ostatak ruksaka izveden u eko koži. Dizajnom tekstila inspiriranim Afrikom, Mihaela Plantak pak stvara kolekciju koja odiše urbanim duhom i ujedno je namijenjena ljubiteljima printa i minimalističkog dizajna.

ruksaci fabric

U sklopu brenda RAAD i Barbara Radelja proizvodi praktičan, jednostavan ruksak za svakodnevnu upotrebu s vodonepropusnom podstavom s unutarnjim džepom i vezicom za ključeve. Naramenice ruksaka proizvedene su od konopa hrvatske proizvodnje i mogu se naručiti u crnoj, plavoj, crvenoj i žutoj boji. Pod brendom WIMB?, Dominik Brandibur stvara predimenzionirane ruksake, a kolekcija je idealna za ljude užurbanog, gradskog životnog stila kojima dodatak prostora u ruksaku pogoduje za spremanje svih većih potrepština.

ruksaci fabric

Jedna od važnijih odlika u dizajnu ovog branda je reciklaža, a stoga ni ne čudi da je ova kolekcija nastala kombinacijom nekonvencijalni materijala s eko kožom. Svaki proizvedeni komad je prilagođen naručitelju stoga je svaki ruksak unikatan i nema svoju repliku zbog čega ćete imati uistinu jedinstven dizajnerski komad na svojim leđima.

ruksaci fabric

Mihaela Plantak

ruksaci fabric

Mihaela Plantak

ruksaci fabric

Raad

ruksaci fabric

WIMB?

ruksaci fabric

WIMB?

Sve modele uskoro pronađite na službenom webshopu i na stranici Fabric8. Fotografije potpisuje kolektiv Fabric8 i Nives Milješić, modeli su Ana Jelić i Tina Spahija, make-up potpisuje Tena Kolarić, a kosu Sanja & Nataša Tesić (salon KOSA).

Komentari