Ručno pleteni i personalizirani cekeri s hrvatskim potpisom

ceker djp 3

S dolaskom ljepšeg vremena počinjemo koristiti i one neformalnije torbe za svaki dan tako da znamo posegnuti i za cekerima. Ceker je po definiciji torba – košara s jednom ili dvije ručke i najčešće se koristi u kupovini namirnica te prilikom odlaska na tržnicu.

ceker djp naslovna

ceker djp 4

Najpopularniji ceker vjerovatno je baš onaj Jane Birkin koji je često nosila, bez obzira na prilike i doba godine. Zbog njegove prostranosti i praktičnosti bio joj je prvi i skoro jedini izbor, dok nije 1981. godine na letu iz Pariza za London sjela pored izvršnog direktora modne kuće Hermès koji je odlučio kreirati kožnu torbu koja zadovoljava veličinu i praktičnost cekera.

ceker djp 5

ceker djp 2

Cekeri mogu biti manji, veći, od špage, slame, kruti kao košara, mekši skoro kao tote torba, no njihova funkcija odavno nije više samo odlazak na tržnicu, već se nose i u drugim prilikama. Novinarka i blogerica Dora Juras Pivac kreirala je ručno pletene personalizirane i unikatne cekere. Jedinstveni su po oslikanim inicijalima koji se nalaze na prednjoj strani cekera – boju slova kupci mogu sami izabrati te tako dodatno dati svoj ‘štih’ ovoj praktičnoj torbi.

ceker djp 1

T.R.

Foto: Instagram

Komentari