3 prijedloga za romantičan izlazak sljedećeg tjedna

zagreb-setnja

Dolaskom tople jeseni, svaka večer može biti inspiracija za romantičan izlazak. Vrijeme ide na ruku, još uvijek možete planirati večere na otvorenom, a svijeće na stolu i dekica pri ruci ako zahladi samo će pojačati taj učinak romantike.

Romantičan izlazak ne mora biti planiran do spektakularnih razmjera, dovoljno je da si zadate rutu romantične šetnje zelenim oazama Zagreba. Jedna od omiljenih ruta nam je svakako Dežmanova ulica, prekrasan (posebno u jesen) Dubravkin put i Cmrok, Jurjevska ulica sa svim svojim starim zagrebačkim palačama te naravno Gornji Grad i na kraju se spustite na Ilicu. Garantirano će ovo biti jedna od ljepših šetnji gradom.

Nemojte zaboraviti putem stati na kavu ili čaj u jednu od najstariji kavana u ovom dijelu Europe – Palainovki. Mirno i spokojno okruženje zagrebačkih starih palača i hvatanje posljednjih zraka sunca na jednoj od ljepših terasa grada bit će apsolutni romantični vrhunac šetnje.

Ako ste više za klasičnu verziju romantičnog izlaska, sigurno će vam izlazak u kino prvo pasti na pamet, no art kina donose posebnu draž romantičnog izlaska. Večeras, u nedjelju navečer u kinu Tuškanac prikazuje se ‘Romeo i Julija‘, projekcija kazališne predstave gdje je kultni režiser Kenneth Branagh spojio zvijezdu ‘Igre prijestolja’ Richarda Maddena i Lily James, publici dobro poznatu iz britanske televizijske serije ‘Downton Abbey’.

'Love and Friendship'

‘Love and Friendship’

Ako planirate kino izlazak za sljedeći vikend znajte da je u subotu na repertoaru Tuškanca domaći klasik iz 1968. godine ‘Imam dvije mame i dva tate‘. U art kinu Grič na repertoaru su dvije romantične drame: ‘Ljubav i prijateljstvo’ s Kate Beckinsale i Chloë Sevigny te ‘Brooklyn’, odličan film nastao prema scenariju poznatog pisca Nicka Hornbyja. Oba filma romantične su drame koje će zabaviti sve gledatelje (a ne samo gledateljice!).

Brooklyn

Brooklyn

Nepopravljiv romantik, glazbenik Neno Belan, pripremio je pravu poslasticu za ljubitelje kultnih Đavola. Neke od najljepših domaćih pjesama odvest će vas na emotivno glazbeno putovanje u bolju prošlost. U četvrtak, 29. rujna, u Vintage Industrial Baru ponovit će se priča o ljubavi, Bambini, Luciji i dugom toplom ljetu… Prava je to ljubavno-glazbena kulisa za njihanje u zagrljaju u dvoje.

Vodimo dvoje najsretnijih na koncert Đavola u četvrtak, 29. rujna, u Vintage Industrial Bar, a tko će se njihati u ritmu hitova Ostani uz mene, Pričaj mi o ljubavi i mnogim drugima, saznat ćete sutra, 28. rujna u 12 sati. Javite se na info@journal.hr i u predmet e-maila navedite naziv Đavoli.

Sretne dobitnice ulaznica za koncert su Ana Jeličić i Marija Biljaković.

T.R.

Foto: TZGZ, Facebook, Screenshot (‘The Notebook’)

Komentari