Trendi restoran u srcu Ljubljane

robba3

Slovenski restoran Robba uskoro će proslaviti svoj prvi rođendan, a u ovom relativno kratkom vremenskom periodu već je uspio privući i zadržati pozornost starosjedioca, kao i turista i posjetitelja šarmantne Ljubljane. Smješten u samome srcu grada, na adresi Mestni Trg 4, ovaj bar i restoran obavezna je točka skretanja na piće ili brzi obrok, dovede li vas put u Ljubljanu, pa makar i na jedan dan.

Robbu su prije godinu dana osnovali Špela Leskovic i Aleš Košak iz studija AKSL arhitekti, kojima svoj izgled također zahvaljuje još jedan uspješan ljubljanski restoran – Valvas’or. Za interijer restorana, struka im je na slovenskom događanju Month of Design dodijelila prvu nagradu u kategoriji najboljih javnih interijera 2015. godine, a Robba je žiri impresionirala svojim snažnim umjetničkim izrazom, dominantnim geometrijskim oblicima koji stvaraju dinamičan unutarnji prostor i harmoničnim balansom između minimalnog i maksimalnog, iluzije i stvarnosti.

robba

Osim u oku ugodnom i intrigantnom ambijentu, vlasnici restorana trude se da njihovi gosti uživaju i u kulinarskom aspektu priče. Sva jela s pažljivo osmišljenog jelovnika pripremljena su u njihovoj kuhinji od dnevno svježih namirnica, i to s mnogo truda i ljubavi. Za doručak ovdje možete pojesti granolu s grčkim jogurtom i svježim voćem, kroasane i razne varijante klasičnog tosta. U ponudi je i juha dana, za ručak su tu Rib-eye steak, tjestenine, Ljubljanski odrezak i burger kuće, a šećer na kraju predstavljaju pita od limete ili jabuke i fondant od tamne čokolade.

robba2

Veliki naglasak stavljen je i na pića; Robba poslužuje vlastita zdrava pića, koja prema njihovim riječima izazivaju eksploziju okusa; smoothieje i čajeve od svježih sastojaka. U ponudi je i 20 sorti slovenskih vina i pjenušaca na čaše, a vrlo raznovrsan jelovnik i karta pića pokazuju kako je Robba ugodno mjesto za više i manje formalne prigode, dnevna i večernja druženja, te velika i glasna ili manja i intimnija društva.

robba4

robba8

robba7

robba6

robba5

Dizajn: AKSL arhitekti

Foto: Janez Marolt

Komentari