Revija Aleksandre Dojčinović u Hrvatskom državnom arhivu

alex-revija-15

Fotogeničnost prostora jedne od najznačajnijih zgrada europske secesije pokazao se kao sjajna kulisa za ono što je Aleksandra Dojčinović pripremila za proljeće/ljeto 2017., ponajprije i zbog činjenice da je odlučila izaći iz okvira na koje su ljubitelji njenog dizajna naviknuli do sada.

Aleksandra Dojčinović

Aleksandra Dojčinović

Nakon što je proljetos svoju prvu samostalnu reviju u Preporodnoj palači Narodnog doma posvetila uspješnim ženama, ova je, sukladno činjenici da je riječ o nekadašnjoj Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici, bila svojevrstan hommage putu do tog uspjeha, pa je i lajtmotiv cijele večeri bila upravo knjiga, odnosno put od knjige do titule ili, u Aleksandrinom slučaju, od knjige do piste.

alex-revija-1

A Lei Lou kolekcija za toplu sezonu bila je ovaj put savršen kontrast povijesnom prostoru u kojem je prikazana, a to znači vrlo moderna, djevojački prpošna, maksimalno ženstvena i odisala je, što do sada nije bio čest slučaj, pritajenim seksipilom, kojeg je dizajnerica postigla nešto kraćim duljinama haljina, providnim tkaninama ispod kojih se naziralo fino rublje i svilene čarape, ali i užim krojevima koji su istaknuli ono najljepše na ženskom tijelu.

alex-revija-2

Do detalja razrađena kolekcija donijela je i brojne novitete, što se ponajprije očituje u materijalima koje do sada nismo imali prilike vidjeti na hrvatskim pistama, a kamoli povezivati s ljetom, poput komada od metalizirane kože ili čipke bogato ukrašene vezom od pliša. Zanimljivost je i da su dizajnerici omiljene pastelne nijanse gotovo preglasale neke nove boje, poput narančaste, metalik zelene, srebrne, smeđe, pa čak i crne, no ljubiteljice nježnih tonova, primjerice, sigurno će se zaljubiti u bijelu, odnosno svijetloplavu mini haljinu od neobrađene svile u bogatim slojevima volana apliciranih na prozračnu tkaninu.

alex-revija-3

Svaka kreacija pojedinačno vrlo je kompleksna i zbog činjenice da je velika pažnja pridavana detaljima, onima od perja, šljokica, ali i 3D aplikacijama u obliku cvijeća ili broševa, osobito na ovratniku, Aleksandra je modele ukrasila maksimalno decentnim nakitom i to onim s potpisom Diamanti Per Tutti, čija je ambasadorica i zaštitno lice. Lei Lou gležnjače su za proljeće i ljeto dobile novo izdanje, otvorene prste ili petu, ali i nove, zagasite nijanse, a predstavljen je i novi model kožnih torbica u različitim veličinama.

alex-revija-4

alex-revija-5 alex-revija-6 alex-revija-7 alex-revija-8 alex-revija-9 alex-revija-10 alex-revija-11 alex-revija-16 alex-revija-17 alex-revija-18 alex-revija-19 alex-revija-20 alex-revija-21 alex-revija-22 alex-revija-23 alex-revija-112

Foto: Martina Škrobot

Komentari