Retro posuđe slovenskog brenda Teja Ideja osvježit će svaku kuhinju

Ne zna se odakle potječe cvijet karanfila, no oduvijek je bio prisutan i nosio razna simbolička značenja, od radničkih pokreta u jugoistočnoj Europi, zeleni karanfili simbol je Dana sv. Patrika, nosi se na Oxfordskom sveučilištu (u raznim bojama označava razne stupnjeve obrazovanja), a nosio ga je i znameniti irski književnik Oscar Wilde.

karanfil teja ideja

Osim što nosi snažnu simboliku u Europi i ostatku svijeta karanfil je bio i inspiracija za liniju emajliranog posuđa brenda Teja Ideja slovenske dizajnerice Teje Kleč.

teja ideja slider

Kako posljednjih godina sve više retro i vintage stilovi dominiraju što modom, unutrašnjim uređenjem te produkt dizajnom tako je i dizajnerica ‘oživjela’ možda zaboravljene emajlirane lončiće, zdjelice i džezve za kavu retro, klasičnih oblika. Klasičnog dizajna, no živih boja i motivom karanfila ovi ‘old school’ predmeti postali su trendovski te osim uporabne imaju i iznimnu ukrasnu svrhu.

teja ideja post 3

Teja je za proizvodnju ovih kuhinjskih predmeta surađivala sa slovenskom tvornicom Emo Celje i ovom je suradnjom pokazala da i domaća tj. regionalna proizvodnja može parirati svjetskim brendovima, posebno na području produkt dizajna.

teja ideja post 5

Kako ih nabaviti te što još Teja Ideja ima u ponudi možete saznati na službenoj web stranici, za sve novosti pratite Facebook stranicu i Instagram profil.

teja ideja post 1

teja ideja post 2

Foto: Facebook, Manca Jevšek

Komentari