Retro milkshakes stigli u Zagreb

retro plačainke post 3

Početkom travnja, na prvi april (ne, nije šala!), u Zagrebu se otvorilo još jedno mjesto koje će omamiti sve sladokusce! Retro palačikarnica odvest će vas u neka prošla, nostalgična vremena obojana pastelnim tonovima…

Na adresi Masimirska 98, kada malo zađete u dvorište, dočekat će vas mjesto u kojemu kao da je vrijeme stalo. Interijer su osmislili sami vlasnici i uredili ga u rockabilly stilu američkih ‘dinera’. Prevladava karakteristična svjetlo plava boja, a motiv koji dominira prostorom jest hauba kultnog kamiona VW T1. Ostali zgodni detalji kao što su vintage reklame, minijaturna replika kamiona te koturaljke na četiri kotača samo pojačavaju taj dojam.

Retro_palacinke_post 5

Osim šarmantnog prostora i naravno, bogatog izbora ukusnih i nadasve maštovitih palačinki, nama je za oko (ili bolje rečeno za nepce) zapela ponuda milkshakeova! Ovi okusima bogati i iznimno primamljivog šarenog izgleda napici odmah, na prvu, su nas osvojili. Možete birati između voćnih, šarenih, čokoladnih okusa, a nas su oduševila dva okusa – čokoladni i onaj od Nutelle.

Retro_palacinke_post 2

Recepti su jednostavni, brzi i efektni, a osoblje Retro palačinkarnice odlučilo nam je to potvrditi podijelivši s nama, a i vama, recept za onaj s okusom Oreo keksa kako biste ga mogli pripremiti i sami.

Retro_palacinke_post 7

Sastojci:
2,5 dcl mlijeka
5 Oreo keksa (ili 2 žlice Nutelle)
2 kuglice sladoleda od vanilije

Priprema:
Sve sastojke ubaciti u blender i blendati dok se svi okusi ne spoje! Ukrasite šlagom, šarenim ili čokoladnim mrvicama, komadićima voća ili čak bombonima. Ubacite nekoliko šarenih slamki i milkshake je spreman. Čak i za dijeljenje. Ova toliko jednostavna priprema vrijedi za sve milkshakeove.

Retro_palacinke_post 1

Retro_palacinke_post 8

retro palačinke post 9

T.R.

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

Komentari