Gdje na nedjeljni ručak u Zagrebu

Vinodol

Vinodol

Vrijeme nedjeljnog ručka često je okupljanje cijele obitelji i uživanje u domaćoj kuhinji. Uglavnom se okupljamo u domovima mama i baka, no ponekad baš nitko nema volju ili vremena stajati iznad štednjaka cijelo jutro te se odlučujemo na ručak u restoranu.

U moru zagrebačkih restorana doista možete pronaći što god poželjeli, a nedjeljom izbor najčešće pada na domaću hranu, tradicionalne recepte i toplu atmosferu. Izdvojili smo nekoliko zagrebačkih restorana koji nude sve to. I ako se odlučite za neki od njih računajte da su rezervacije obavezne, pogotovo nedjeljom.

Okrugljak

Restoran Okrugljak već cijelo stoljeće prima goste na nedjeljni ručak (i sve druge svečanosti i slavlja). Smješten u ulici Mlinovi 28, pruža domaću atmosferu, tradicionalna jela spravljena od vrhunskih namirnica, a sve to upakirano u šarmantni šestinski stil s već pomalo zaboravljenim detaljima.

Restoran Okrugljak

U toplim ljetnim danima možete uživati u zelenilu terase i vrta uz žuborenje potoka, a kad se temperature spuste povucite se u toplu unutrašnjost uz specijalitete Okrugljaka. Rezervacija je obavezna, više doznajte na službenim stranicama restorana.

Tač

ResTAČ, odnosno restoran Tač također je smješten u podsljemensku zonu, na Vrhovcu broj 140. Toplini ugođaja pridonose brojni detalji obitelji vlasnika, a ovdje ćete uvijek biti dočekani s osmijehom. Na meniju se nalaze tradicionalna jela inspirirana istarskom i kontinentalnom kuhinjom pa ćete, ovisno o sezoni, ovdje moći probati istarske šparoge, tartufi, divlja rukola, meso boškarina, maslinova ulja, dalmatinske pečenice, pršuti, kulen, kobasice od divljači i ostali specijaliteti.

Restoran Tač

Slastice su nešto što također morate probati, a za njihov biftek već se daleko čuje. Ljeti gosti mogu uživati u velikoj prekrasnoj terasi gdje bez obzira na ljetnu sparinu uvijek puše lagani povjetarac, što boravak čini puno ugodnijim. Više na linku.

Restoran Tač

Vinodol

Smješten u centru Zagreba, u Teslinoj 10, već je nadaleko poznat kao omiljena lokacija za ručak vikendom stoga obavezno rezervirajte svoje mjesto. Domaća kuhinja s tradicionalnim receptima dobila je moderni zaokret tako da ćete ovdje uvijek probati nešto novo.

Vinodol

Prostrana terasa i ugodna unutrašnjost uvijek odišu žamorom gostiju koji uživaju u Vinodolovim specijalitetima. Ako još niste, isprobajte i vi. Više na stranici restorana Vinodol.

Vinodol

Restoran Baltazar

Baltazar se smjestio u staroj kaptolskoj kuriji nedaleko od Katedrale, na adresi Nova ves 4, gdje ćete u skrivenom dvorištu uživati u svim gastronomskim delicijama koje stižu iz kuhinje. Na jelovniku prevladavaju tradicionalna jela domaće recepture, obogaćena zanimljivim sezonskim namirnicama koje im daju moderan štih. I sve to upakirano u ugodan interijer u kojem prevladavaju topli tonovi.

restorani-baltazar

Uz Baltazar su se smjestili i riblji restoran Gašpar te wine bar Melkior, pogodan za veća druženja ili proslave. Više doznajte na stranici restorana.

Konoba Didov san

Jedna od lokacija ove konobe smjestila se na Gornjem gradu, u Mletačkoj 11, stoga će nedjeljni ručak u Didovom snu početi i završiti romantičnom šetnjom starim Zagrebom. Tradicionalna dalmatinska kuhinja dočekat će vas u toplom interijeru uređenom uz pomoć starinskih detalja.

Konoba Didov san

Konoba Didov san na Gornjem gradu

Ako ste pak bliže Bundeku, posjetite drugu lokaciju na Kajzerici (Bencekovićeva 28) i uživajte u istoj domaćoj kuhinji. Više o jelovniku i rezervacijama doznajte na linku.

Konoba Didov san

Foto: Okrugljak, Vinodol, Tač, Baltazar, Didov san

Komentari