Dubrovačka gastro oaza u renesansnoj palači

stara loza7

S buđenjem proljeća, svoja vrata polako su počele otvarati i brojne gastro oaze duž Jadranske obale, a jedna od njih, koja je prošlu ljetnu sezonu ispratila s poduljom listom zadovoljnih gostiju, jest dubrovački restoran Stara Loza.

Stara Loza nalazi se u dubrovačkoj zgradi duge povijesti i tradicije, izgrađenoj u staroj gradskoj jezgri još davne 1470. godine, koja je kroz stoljeća prošla kroz brojne nedaće, ratove i potrese, da bi joj prije nekoliko godina bila vraćena stara slava zahvaljujući arhitektu Željku Pekoviću i lokalnim konzervatorima.

stara loza

Zgrada, danas poznata kao Prijeko Palace u ulici Prijeko, kompletno je restaurirana i ponovno se ponosi svojom originalnom ljepotom, a osim smještajnih kapaciteta, odnosno 9 soba uređenih umjetničkim djelima koja ondje možete i kupiti, iznutra skriva i već spomenuti, prvoklasni restoran čiji chef Damir Šarić ondje na dnevnoj bazi priprema mediteranske delicije.

stara loza4

U njima se unutar Prijeko Palace može uživati na čak tri lokacije; u prizemlju u vibrantnoj atmosferi i zvucima lokalnih glazbenika i live bendova, na trećem katu u luksuzno uređenoj, elegantnoj prostoriji koja pruža pogled na srednjovjekovni grad i na terasi istoga kata koja je iskustvo za sebe.

stara loza6

Posebnost kuhinje ovog restorana leži u tome da njen chef tradicionalnu mediteransku kuhinju interpretira na moderan način suvremenim kulinarskim tehnikama, a od lokalnih i organski uzgojenih namirnica stvara autentične spojeve prošlosti i sadašnjosti i brak tradicije i modernih vremena. Podjednako kao i jelovnik, impresivna je karta vina i sorti koje stižu iz raskošnog vinskog podruma same palače, a jedinstveni ambijent, ugodna atmosfera prostora i vrhunska jela zaokružuju dojam koji se definitivno mora doživjeti u Dubrovniku.

stara loza3

stara loza5

stara loza8

stara loza9

stara loza10

Foto: Stara Loza

Komentari