Potpuni redizajn kultne zagrebačke kavane

Kultni zagrebački prostor Gradske kavane danas otvara vrata svim gostima s novim konceptom s kojim je kavana dobila i novo ime – Johann Franck. U sklopu novog koncepta koji će oživjeti poznato zagrebačko mjesto te mu ponovno dati na važnosti koju je kavana uživala kao središte zbivanja i društvenog života grada Zagreba, sada u duhu modernog vremena, Johan Franck posjetiteljima će nuditi ponudu kavane, slastičarnice, bistroa i lounge bara.

franck_velika

Slastičarnica će zauzimati dio u prizemlju, kavana je u prizemlju i na prvom katu, dok je na zadnjem katu bistro s kuhinjom polu-otvorenoga tipa koji će nuditi izbor tradicionalnih zagrebačkih specijaliteta na novi način pod palicom majstora kuhara Mate Jankovića, koji će surađivati s OPG-ima Zagrebačke županije, s fokusom na organske namirnice. Zabavni i kulturni sadržaj uključivat će live koncertne nastupe, izložbe, promocije knjiga i festivala, projekcije klasičnih filmova te cabaret program koji je publika svojevremeno pratila upravo u kavanama.

franck7

“Revitalizacija Gradske kavane, s obzirom na njezino mjesto i bogatu povijest, veliki je izazov. Vjerujemo da će sadržaji koje smo osmislili ne samo vratiti stari sjaj Gradskoj kavani, nego je i pretvoriti u omiljeno mjesto okupljanja svih generacija ljubitelja kave, dobre hrane, dobre glazbe i zabave, sve u skladu s onim pravim zagrebačkim štihom”, pojasnio je Tomo Ricov, koji će voditi ovaj dio programa.

franck5

Johann Franck je zamišljen kao mjesto u kojem će istinski ljubitelji kave moći saznati zanimljivosti o kavi kao i putu kave “od zrna do šalice”, a za vrhunski espresso brinut će se Franckovi profesionalni baristi. Bogati i raznovrsni svijet kava Franck će predstaviti i kroz ponudu ekskluzivnih kava iz različitih zemalja uzgoja od kojih svaka ima svoje posebnosti u aromi, mirisu i okusu.

franck10

Gosti će ove kave moći kušati, ali i kupiti za pripremu kod kuće u Johann Franck Storeu koji će, uz raznovrsnu ponudu Franck kava, nuditi i zanimljive artikle vezane uz kavu i pripremu kave. Johann Franck bit će poseban i po tome što će gosti moći uživati i u mljevenoj kavi pripremljenoj kao kod kuće i to na više različitih načina pripreme – na klasičan način u džezvi, french pressu, kafetijeri i filter aparatu.

franck4

franck3

franck2

franck9

franck6

franck8

franck11

Komentari