Zdravi čokoladni frape za dobro jutro

Ponekad se tokom tjedna dogodi da smo ujutro bezvoljni, umorni, teško nam se ustati iz kreveta, a još teže pobrinuti da doručkujemo nešto prema pravilima zdrave prehrane i najradije bi zagrizli u buhtlu ili croissant s čokoladom. Ali i za to postoji rješenje! Predstavljamo vrlo jednostavan i zdrav recept koji će vas zadovoljiti u tom kriznom trenutku. Jednostavan za pripremu, čokoladni frape osim što je sladak i ukusan, sadrži super sastojke koji su dobri za vaš organizam, poput kakao maslaca, kokosovog šećera i kakao praha s kojima ćete dobiti željenu injekciju energije.

čokoladni frape

Često nazivan ‘hranom za bogove’, kakao prah je uistinu superhrana, bogat mineralima poput cinka, magnezija i željeza. Kakao maslac je dobiven od organski uzgojenih kakao zrna criollo vrste, te pruža jedinstven i intenzivan okus koji obogaćuje svaki čokoladni desert, a može se koristiti i kao proizvod za njegu tijela. Kokosov šećer jedan je od najzdravijih prirodnih zaslađivača, ima nizak glikemijski indeks i odlična je zamjena za običan šećer.

Sastojci za 1 osobu:

1 šalica bademovog mlijeka
1,5 smrznute banane
2 žlice kokosovog šećera ili agavinog sirupa
2 žlice kakao praha
1 žlica otopljenog kakao maslaca
2 žlice kakao zrna

čokoladni frape

Priprema:

Otopite kakao maslac na pari. Ako želite, bademovo mlijeko možete napraviti i sami: 1 šalicu badema natopite u 3 šalice vode (i po želji nekoliko žlica agavinog sirupa ili kokosovog šećera) ostavite nekoliko sati ili čak preko noći da se natopi. Kada se natopilo izmiksajte sve u blenderu. Ulijte mlijeko u bocu ili u posudu. Za frape izmiksajte sve gore navedene sastojke i miksajte dok ne dobijete kremasti frape. Uživajte!

PlanetBIO zrna kakaa, kakao u prahu, maslac od kakaa i kokosov šećer

PlanetBIO zrna kakaa, kakao u prahu, maslac od kakaa i kokosov šećer

Navedene PlanetBIO proizvode možete pronaći u trgovinama Bio svijeta.

Tekst: Barbara Medić

Komentari