Razgovor o ljepoti: Anita Dujić

Razgovor o ljepoti: Anita Dujić

Anita Dujić jedna je od poznatih Hrvatica koja se redovito nalazi na listama najbolje odjevenih domaćih zvijezda, no nije tajna da volimo i njen beauty look, koji je uvijek ženstven i besprijekoran, a istovremeno i vrlo prirodnog dojma te savršeno zaokružuje svako njeno izdanje. Upravo zbog toga bio je poseban užitak popričati s Anitom o svemu onome što po pitanju ljepote i njege kože čini njenu svakodnevicu potpunom – od preparative koju koristi, preko make upa kojim naglašava lice, pa sve do kose koja je, mogli bismo reći, njen zaštitni znak.

Najbolji savjet o ljepoti koji si dobila u životu?

Onaj koji kaže da ljepota dolazi iznutra i da je ono ‘iznutra’ nešto što treba njegovati najviše i najustrajnije.

Razgovor o ljepoti: Anita Dujić 6

Kada je tvoj beauty look u pitanju, kada se osjećaš najviše svoja?

Najviše sam svoja s minimalno make upa, volim osjećaj slobode na koži… A onaj mali ‘touch’ koji povremeno volim dodati čine crni tuš, rumenilo i balzam za usne.

Imaš li neke beauty greške iz prošlosti na koje se danas samo slatko nasmiješ?

Da, bilo ih je, to smo valjda sve prošle. Pamtim pretjerano počupane obrve iz srednje škole kada sam ih morala popunjavati olovkom, jer su se na jednom mjestu čak prekinule. Vjerojatno sam se zanijela s pincetom (još samo ovu dlačicu i slično), no srećom, to razdoblje nije dugo trajalo.

Razgovor o ljepoti: Anita Dujić 3

Na raspolaganju imaš pet minuta za srediti se – s čime počinješ i s čime završavaš?

Inače sam tip cure koji se dosta brzo sprema, za bilo koju prigodu, nikad me nitko nije dugo čekao (uglavnom sam ja ta koja čeka, što nije baš zabavno).

Da imam 5 minuta počela bih s navlačenjem traperica i ostatka garderobe za što bi mi trebalo 3 minute, te brzinskim nanošenjem svog neizostavnog trojstva kada je make up u pitanju i kada moram među svijet, a to su korektor za prikrivanje podočnjaka, rumenilo i balzam za usne. Ako bi mi ostalo još nešto vremena počešljala bih se, iako se to lako da i s prstima u hodu ;).

U privatno vrijeme i kada te ne vežu poslovne obaveze, jesi li pobornica ‘no make up’ looka?

Apsolutno. Krema za lice i to je to. Svaki trenutak koristim da ne opterećujem svoju kožu, iz jednostavnog razloga jer se tako najbolje osjećam. Volim kada nemam ništa, osim dobre njege na svojoj koži. Mislim da se i njoj to sviđa.

Razgovor o ljepoti: Anita Dujić 5

S kojim proizvodima započinješ svaki dan?

Kada mi je nešto dobro, onda se toga držim dugo, iako volim dati šansu i novim stvarima. Srećom imam zahvalnu kožu koja može podnijeti eksperimentiranja.

Dnevna beauty rutina mi započinje s božanstvenim dr.Hauschka tonikom od ruže kojem sam vjerna preko 10 godina, zatim koristim kombinaciju Lierac Hydragenist kreme u koju nakapam par kapi Dermalogica Phyto Replenish ulja, te na kraju balzam s bademom oko očiju i usana od Nikela.

Prije nego legneš u krevet, što se sve nađe u tvojoj večernjoj beauty rutini?

Za večer koristim sve što i za jutro, obavezno skinem sve tragove make upa ako ga je bilo, te jednom tjedno stavim Lancome Énergie De Vie noćnu masku za lice koja dubinski nahrani kožu.

Koliko se tvoja zimska njega kože razlikuje od one ljetne?

Razlikuje se, zimska je nekako uvijek teža, jer mi koža više traži. Ljeti su tu zaštitni faktori i nešto lakše, ali hidratizirajuće kreme, dok je zimi sve nekako malo masnije kad su kreme u pitanju, ali nekih drastičnih razlika nema.

Razgovor o ljepoti: Anita Dujić 4

Kosa je jedan od aduta tvog imidža. Kako ju njeguješ i dovodiš u njeno najbolje stanje?

Oduvijek za kosu koristim obični šampon i regenerator, ništa posebno, ljeti znam staviti ulje na vrhove. No, moj prijatelj i frizer Ivica Palinić zna puno više o kosi i on je taj koji zadnjih 10 godina pazi i mazi moju kosu. Ne znam što radi, ali radi jako dobro. Redovno skraćivanje vrhova, tu i tamo neka maskica, feniranje i to bi bilo to. Dosta sam ziherašica po tom pitaju pa ne radim neke drastične promjene.

Koja ti je omiljena frizura kojoj se uvijek rado vraćaš?

Nekako sam najviše svoja sa srednjom dužinom i blagim, opuštenim :nisamsepunotrudila: valovima.

Razgovor o ljepoti: Anita Dujić 7

Vjeruješ li u beauty tretmane i postoje li neki koji su pridobili tvoje povjerenje?

Vjerujem, naravno, pogotovo zato jer uživam za vrijeme istih. Najčešće koristim one koji dubinski hidratiziraju kožu, masaže lica, te dobar stari piling. Rado se prepuštam stručnjacima u DermaCare centru koji uz Dermalogica proizvode rade čuda. U ljetnim, a i u zimskim mjesecima savršeno pripreme moju kožu za sve vremenske prilike i neprilike.

Postoji li nešto što za ljepotu nikada  ne bi učinila?

Ne bih išla pod nož za ljepotu. Mislim da je važno prihvatiti se onakvim kakav jesi.

Osim make upom, kožu možemo ukrasiti i tetovažama, kojih imaš nekoliko. Što one predstavljaju za tebe?

Tetovaže za mene pričaju svoju priču, svaka me podsjeća na neki trenutak i situaciju u životu.

Razgovor o ljepoti: Anita Dujić 2

Tko i što je po tvom mišljenju lijepa žena?

Sretna žena je lijepa žena, vrlo je jednostavno.

Foto:  Sanja Jagatić

Posebnu zahvalu upućujemo Dermalogica centru na ustupanju prostora za snimanje

Komentari