Ravnanje kose

Iako su trenutno u modi kovrčava kosa i surferski valovi, ima nešto i u dugoj, zaglađenoj i ravnoj kosi, te nam se ponekad teško oduprijeti porivu za ravnanjem kose. Samo oni s gustom, kovrčavom i neukrotivom kosom znaju koliko je ponekad teško izravnati ju, pobrinuti se da takva ostane i istovremeno joj dati sjaj, mekoću i ne uzrokovati joj neželjena oštećenja. Kako najbolje izravnati kosu i koje greške izbjegavati, pročitajte u nastavku.

kendalljenner12

@kendalljenner

Ravnanje kose treba početi već u tušu. Koristite šampone koji će nahraniti vašu kosu. Ako imate gustu i kovrčavu kosu koja se lako naelektrizira i izgleda suho, potražite šampon i regenerator koji zaglađuju, a ako je pak tanka i slaba, isprobajte proizvode za volumen kako kosa ne bi izgledala beživotno i spljošteno. Po izlasku iz tuša, nikako nemojte mahnito trljati kosu ručnikom jer to pomaže u stvaranju elektriciteta. Radije lagano tapkajte ručnikom ili starom pamučnom majicom kako biste upili vlagu.

kosanaslovna1

Sprej za zaštitu od topline proizvod je koji nikako ne biste smjeli izostaviti prilikom ravnanja. Nanesite ga na vlažnu kosu izbjegavajući korijen kako se ne bi zamastila. Prilikom sušenja kose, sušilo držite okrenuto prema dolje i prstima prolazite kroz kosu kako bi toplina došla do svih slojeva. Kada je kosa već gotovo suha, izvucite ju na četku kako biste joj dali željeni oblik i olakšali si peglanje. Kada dođe do izbora odgovarajuće pegle za kosu, najbolje su one keramičke koje ravnomjerno raspoređuju toplinu i daju kosi sjaj. Izbjegavajte one metalne koje oštećuju kosu i mogu uzrokovati njeno pucanje. Danas dobru peglu možete naći svuda, i to po prihvatljivoj cijeni te nema razloga da nepotrebno oštećujete kosu nekvalitetnim proizvodima.

02

Upravo zato što su profesionalne pegle za kosu dostupne svima, dolazi do sljedećeg problema – previsokih temperature. One najviše namijenjene su za profesionalce u frizerskim salonima koji znaju rukovati takvim proizvodima. Za kućnu upotrebu dovoljne su niže temperature, odnosno 150 do 190 stupnjeva, ovisno o tipu vaše kose. Prilikom peglanja, ne zaboravite kosu razdvojiti u manje pramenove. Na taj način uštedjet ćete na vremenu i izbjeći ćete prelaženje preko jednog pramena više puta i time smanjiti oštećenja. Ako primijetite da vam izlazi para iz pramena prilikom peglanja, vrijeme je da se zaustavite. To znači da vam kosa nije dovoljno suha ili da na njoj postoji nakupina proizvoda. Pripazite na proizvode koji koristite na kosi jer prilikom peglanja, oni zbog samog oblika pegle i pritiska koji stvara mogu ući u sam folikul kose. Nakon peglanja, koristite serume za vrhove, a jednom tjedno nanesite i masku. U galeriji pogledajte neke od proizvoda koje možete koristiti.

Foto: Instagram @kendalljenner

Komentari