Radionica dokumentarnog filma “Jedan na jedan”

Jedan na Jedan je novi projekt koji su pokrenuli Restart i Galerija Miroslav Kraljević. Restart time nastavlja s bogatim programom edukacije, dok Galerija Miroslav Kraljević, nastavlja provoditi participativne projekte kojima je cilj otvarati program i aktivnosti galerije mlađoj publici. Projekt se provodi tijekom 2015. godine u suradnji s X. gimnazijom „Ivan Supek“.

jedan na jedan 1

U srednjim školama likovni odgoj je sveden na minimum te se većina srednjoškolaca ne susreće s novim umjetničkim praksama, posebice ne s domaćom suvremenom umjetničkom scenom. Iako žive u vremenu u kojemu vizualni mediji i komunikacije imaju dominantnu uloge u njihovim svakodnevnim životima, njihovo je znanje o vizualnoj kulturi iznimno slabo, što posredno dovodi i do njezinog nerazumijevanja. Detektiranjem srednjoškolaca kao skupine poprilično ugrožene nedostatkom vizualne kulture i likovnog odgoja uopće, Restart je odlučio pokušati kroz radionicu i druženje s umjetnicima ponuditi drugačiji oblik vizualnog odgoja.

post4

U projektu je angažirano 10 mladih umjetnika koji će tijekom provedbe projekta održati javna predstavljanja svojih radova i dosadašnjeg djelovanja u srednjoj školi. Učenici će pohađati radionicu snimanja, montaže, režije te sudjelovati u izradi dokumentarnog filma, videa, instalacije tj. portreta jednog od deset uključenih umjetnika. Kroz neformalna druženja s umjetnicima  istraživat će domaću umjetničku scenu, obilaziti muzeje, galerije, atelje i sl. Po završetku navedenih aktivnosti predviđeno je postavljanje i održavanje izložbe u Galeriji Miroslav Kraljević.

post5

Više o projektu, umjetnicima i aktivnostima možete saznati na službenoj stranici projekta Jedan na jedan  ili ih pratite na Facebook stranici.

Komentari