Rade Šerbedžija oduševio publiku na Lovrjencu

Rade Šerbedžija nakon trideset sedam godina vratio se na Igre i na Lovrjenac, gdje je s gitaristom Miroslavom Tadićem sinoć, 24. kolovoza, nastupio u sklopu popratnog programa ‘Pisci na Igrama’.

Serbedjija_post 5

Za festivalsku je publiku, Rade Šerbedžija pripremio je program nazvan ‘Meni se dušo od tebe ne rastaje’, osmišljen kao kombinacija pjevanja, recitacija i čitanja pjesama uz pratnju Miroslava Tadića na gitari. Na oduševljenje dubrovačke publike, Šerbedžija je na Lovrjencu ponovno utjelovio Hamleta i održao slavni monolog ‘Biti ili ne biti’.

Serbedjija_3 post

Uz posvetu Predragu Pređu Vušoviću Šerbedžija je na sinoćnjem koncertu izveo svoju pjesmu ‘Sletjeti u Dubrovnik’, a na programu su se našle i poznate makedonske skladbe, poput ‘Eleno kerko’ i ‘Izlezi Vido’.

Serbedjija_post 2

Rade Šerbedžija glumu je diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a već za vrijeme studija igrao glavne uloge u filmovima i kazališnim produkcijama. Uz glumačka ostvarenja Rade Šerbedžija napisao je i objavio četiri knjige poezije, jednu biografsku knjigu i pet nosača zvuka te postavio i 12 autorskih režija, a uz to i educira mlade glumce.

Serbedjija_post 4

S gitaristom Miroslavom Tadićem, Šerbedžija je snimio dva albuma: ‘Ponekad dolazim, ponekad odlazim’ i ‘Imam pjesmu za tebe’, a njihov zajednički koncert u Lisinskom također je zabilježen na nosaču zvuka. Miroslav Tadić veliko je gitarističko ime, a svoje formalno glazbeno obrazovanje stekao je u SAD-u. Snimao je i nastupao u različitim glazbenim stilovima; od barokne i klasične glazbe pa do bluza, jazza i rocka i to s uglednim svjetskim glazbenicima poput Placida Dominga i orkestra losanđeleske opere, Londonskog simfonijskog orkestra, Vlatka Stefanovskog i drugih.

Serbedjija_post 1

Komentari

No tags