London calling

City break u gradu odličnih galerija i muzeja, restorana svih nacionalnih kuhinja i kraljevske obitelji poziv je koji se ne odbija!

Zahvaljujući direktnoj avionskoj vezi između Zagreba i Londona, upravo je grad eklektike, koji je satkan od alternativnih punk klubova i pubova, simpatičnih second hand buvljaka kao i  raskošnih parkova i bogatih palača koje odišu kraljevskim štihom, idealan za city break.

london post 2x

Buvljak antikviteta u Notting Hillu koji se već tradicionalno održava svake subote prijepodne  i second hand market u Camdenu koji privlači posjetitelje sedam dana u tjednu od 10 do 18 sati životopisna su i dobro poznata mjesta koja svakako treba vidjeti, no za njih već znaju i ptice na grani.

Donosimo neke manje poznate zanimljivosti i preporuke koje bi svakako vrijedilo posjetiti uz, naravno, muzej suvremene umjetnosti Tate, aukcijsku kuću Sotheby’s, Hyde Park i mnoge druge znamenitosti.

harrods 1jpg

Food department, Harrods – iako je ova luksuzna robna kuća meka koju vjerno posjećuju turisti iz cijelog svijeta kako bi pogledali najnovije modne kolekcije ili kupili suvenir, pravo carstvo ovog velebnog zdanja je sakriveno u njegovom podrumu. Upravo tamo krije se predivan ‘Food department’ koji posjetiteljima oduzima dah na prvi pogled zahvaljujući neodoljivim bojama, mirisima, okusima i gastronomskim mogućnostima. Odlično je što većinu namirnica chefovi pripremaju ispred vas pa je moguće na licu mjesta kušati mnoge delicije.

harrods 2

Liberty – šarmantna robna kuća koja privlači prolaznike svojom drvenom konstrukcijom nastala je davne 1875.g. zahvaljujući viziji Arthura Libertya koji je želio u središtu Londona napraviti robnu kuću po uzoru na orijentalne bazare i nuditi najkvalitetnije tkanine i fine proizvode – nije se mnogo promijenilo sve do danas, osim što danas Liberty nudi selekciju najljepših proizvoda u postavi vještih dekoratera.

liberty 1

Covent Garden – cijeli kvart je prepun cool dućana, bistroa te neodoljivih slastičarnica pa tako upravo u Covet Gardenu možete pronaći i najpoznatije francuske macarone Ladurèe. Nakon napornog hodanja, svakako je dobro malo odmoriti i kušati jednu od brojnih egzotičnih kuhinja koje London nudi. Dishoom, From Bombay with love oduševit će sve ljubitelje kolonijalnog stila i indijske fusion

convent garden 2

Broadway – svjetski poznate predstave poput Jadnika, Billy Elliota, Mišolovke, Kralja lavova ili Fantoma u operi izvode se redovno u londonskom Broadwayu i svakako ih se isplati pogledati zbog raskošne produkcije i odličnih glumaca.

broadway london 1

Osim ovih zanimljivosti, svaki korisnik MasterCard kartice u Londonu će moći uživati u posebnim pogodnostima koja im omogućava platforma Priceless Cities. Dovoljno je da se registrirate na web stranici Priceless.com i  iskoristite posebne popuste kao primjerice na bogati doručak u povijesnom restoranu Swan at a Globe prije posjete poznatom Shakespeareovom kazalištu  Globe Theatre.

london post 1x

U svakom slučaju, što god odlučili razgledati, London je uvijek dobar izbor i neće ostaviti ravnodušnim baš nikoga. Svakako na putovanje ponesite i svoju MasterCard karticu te doznajte koje sve pogodnosti možete iskoristiti putem stranice Priceless Cities.

tips & tricks

Foto: Shutterstock, Facebook

Komentari