Hotel u kojem sve ima dobrotvornu svrhu

Purpose-hotel

Nemalom broju plemenitih ideja uz koje svojim djelovanjem možemo dio dobroga vratiti zajednici, ovih se dana pridružio fotograf Jeremy Cowart iz Nashvillea sa svojim projektom imena Purpose Hotel. Baš kao što mu i sam naziv govori, riječ je o hotelu u kojem bi sav namještaj i svi predmeti koji ga krase imali – svrhu. Svoju kampanju pokrenuo je na Kickstarteru, a do rujna se nada prikupiti 2 milijuna dolara kako bi izgradnja hotela sa svrhom uistinu mogla započeti.

purpose hotel2

Jeremy je ideju dobio putujući u posljednjih deset godina zbog posla i odsjedajući redovito u hotelu, u kojem se uvijek pitao što bi bilo kada bi svaka stvar u njemu imala neku dobrotvornu stranu. I to ne samo hotel, već globalni hotelski lanac, gdje bi svaki puta kada rezervirate sobu, najosnovniji proizvodi poput sapuna, šampona, posteljine, namještaja ili slika bili kupljeni od partnera koji čine razliku i podržavaju lokalne zajednice, a naročito siromašne umjetnike, pa čak i djecu koja te proizvode izrađuju.

purpose hotel 3

Kada biste vi sami kao putnici odabrali ovaj hotel, utjecali biste na stotine života, lokalno ili internacionalno, i na taj način mijenjali svijet u kojem živite. Jeremy želi stvoriti prostor u kojem bi se današnje generacije skupile i zajedno činile sjajna djela, a sve to koristeći standardne hotelske proizvode ili usluge koje smještaj jednog gosta čine udobnim, pa čak i luksuznim. Njih bi Purpose Hotel dobavljao etično i direktno od organizacija koje pomažu onima manje sretnima.

purpose

Želite li i sami postati dio ovog velikog projekta, još se 14 dana možete uključiti i podržati Purpose Hotel kampanju na Kickstarteru te se priključiti ljudima koji su složni u sljedećim ciljevima; da svi na svijetu imaju pristup čistoj vodi, obrazovanju, da mogu raditi i podići vlastiti dom.

Foto: Purpose Hotel

Komentari