Izložba posvećena bradama stiže u Etnografski muzej

@bendahlhaus

@bendahlhaus

Jeste li znali da je duga brada nekada predstavljala moć i bogatstvo, a brkovi junaštvo i hrabrost? Znate li kako je nastala poslovica ‘puna šaka brade’, što znači ‘uhvatiti boga za bradu’? Odgovore ćete pronaći od 2. rujna u Etnografskom muzeju gdje se u 19 sati otvara izložba Puna šaka brade kojom se otkrivaju potpuno novi pogledi na ono što nas svakodnevno okružuje – bradu!

Prilika je to da vidite uživo starozagrebačku brijačnicu s kraja 19. stoljeća, baš onakvu u kakvoj je radio i kultni hrvatski brijač Meštar – Boris Dvornik u Velom mistu. Posjetitelji će se u muzeju moći obrijati na način kako se to nekada radilo te zaplesati uz retro zvuke naše glazbene scene. Izložba je otvorena do 20. studenoga 2016.

punasakabrade

Suradnja Muzeja s timom frizera i entuzijasta The Barbers, koji svojim djelovanjem promoviraju i čuvaju zaboravljenu tradiciju brijačnica, rezultirala je i brojnim zanimljivim popratnim događanjima i radionicama. Plesna grupa Back to Swing, Škrgetić šeširi, Old Timer klub Hrvatska, Vespa klub Hrvatska, Go Retro i drugi, upotpunit će glazbeni program čiji će vrhunac biti 16. i 17. rujna u parku na Trgu Mažuranića.

Sve informacije o projektu pogledajte na službenim stranicama muzeja i Facebook stranici eventa.

Komentari