Movember i naj brada u gradu

Movember je pokret puštanja brkova i brada mjesecu u studenom kako bi se skrenula pozornost na muško zdravlje i prevenciju bolesti koja pogađa i ‘najveće muškarčine’. Stoga, povodom brkatog mjeseca Movembera Etnografski muzej u Zagrebu, u sklopu projekta Puna šaka brade i The Barbers tima, organizira izbor za najbradu u Zagrebu.

Cilj je podsjetiti muškarce da redovito odlaze na preglede, da se brinu o sebi i da nema mjesta sramu kada se govori o vlastitom zdravlju. Sva bradom obdarena gospoda mogu sudjelovati u ovom izboru na način da u razdoblju od 9. do 18. studenog pošalju porukom svoju fotografiju na Facebook stranicu Puna šaka brade. Jedna osoba može se prijaviti nekoliko puta s različitim fotografijama, ali može biti odabrana za samo jednu nagradu.

Stručni žiri, sastavljen od četiri člana The Barbers tima i jednog člana muzeja, dodijelit će nagrade za najdužu, najuređeniju, najkreativniju te najpopularniju bradu. Proglašenje pobjednika za različite kategorije brada biti će završetkom projekta Puna šaka brade točnije 19. studenog 2016. godine u prostorijama Etnografskog muzeja Zagreb.

Također, u Etnografskom muzeju u Zagrebu bit će ‘Otvorena brijačnica’ u kojoj će se muškarci moći besplatno obrijati od 15. do 17. studenog u razdoblju od 18 do 20 sati uz besplatno vodstvo kroz izložbu.

Foto: Instagram

Komentari