Puf jakne su se vratile

Balenciaga jesen 2016.

Balenciaga

Otkako je Demna Gvasalia preuzeo kreativno čelo u Balenciagi, iz ove modne kuće izašli su mnogi vrući trendovi, a jedan od njih, koji će uvjerljivo žariti i paliti aktualnom sezonom, definitivno su velike i često predimenzionirane puf jakne.

Balenciaga jesen 2016. 2

Balenciaga

Na Balenciaginoj reviji za hladnije dane vidjeli smo ih u dvije varijante; u jarko crvenoj i crnoj boji s dramatičnim ovratnikom, a mnogi uzvanici već tada su komentirali kako upravo gledaju u trend u nastajanju. No, Balenciaga nije bila jedina. Svoje interpretacije puf jakne predstavili su i Acne Studios, Burberry, Sacai, Stella McCartney, Marques’Almeida, kao i Moncler, nezaobilazan brend kada su u pitanju ove jakne.

Acne Studios jesen 2016.

Acne Studios

I high street ponuda polako se popunjava trendi jaknama, a što su veće i voluminoznije, to su ujedno i poželjnije i atraktivnije. Jasno je kako ovaj modni trend nije za svakoga, no definitivno je u novoj sezoni velika konkurencija strogo krojenim i strukiranim kaputima, koje je modna klika dosad isključivo preferirala, dok je puf jakne zaobilazila u širokom luku.

Odvažite li se nositi ih, kombinirajte ih uz jednostavne i svakodnevne komade, traperice, crne hlače i tople dolčevite ili ih po uzoru na modnu pistu uparite s nečim neočekivanim, poput plisirane metalik suknje.

Foto: IMaxTree

Komentari