Prvi restoran sirove hrane u Dalmaciji

Ako se ovo ljeto zateknete u Zadru, svakako posjetite The Garden bar u kojem ćete se moći počastiti ukusnim jelima koje priprema Darko Jurić. Sirova prehrana je jedna od najadekvatnijih, najprirodnijih i najzdravijih načina prehrane.

gardenzadar

Art of raw je koncept kojeg je Darko pokrenuo iz ljubavi prema hrani, životu i svemu što ga okružuje. Art of raw je prvi restoran sirove hrane u Dalmaciji, a ovo ljeto je udružio snage sa Garden barom u Zadru, mjestom koje vam ne smije promaknuti. Na ugodnoj terasi Gardena možete probati neke od zdravih i estetski privlačnih jela koje vam nudi ovaj zanimljiv koncept.

jurić

Darko je imao viziju otvaranja sirovog restorana, dok su se Hrvati opirali ideji takvog načina prehrane, često puni predrasuda i zatvoreni za nove načine prehrane. Kako je tema sirovojedstva počela biti sve češća rasprava u obitelji, on je polako jednostavne recepte te mu se počeo buditi interes za daljnje istraživanje. Darko Jurić je chef, pisac i holistički orijentiran savjetnik za zdrav život i sirovu hranu. Dvadeset je godina živio i radio u Americi, gdje je u Los Angelesu ujedno i magistrirao kinesku medicinu.

Nikolina-mimic-Dujmovic-2-(1)
Smišljao je kombinacije, jela, dekore tanjura i svaki je njegov obrok postajao bogatiji, raznovrsniji i pravo umjetničko djelo koje je fotografirao. Sve češće je svoje nove obroke počeo dijeliti s prijateljima i susjedima te ga je njihovo oduševljenje potaklo na razmišljanje da njegovo iskustvo izađe na svijetlo dana u obliku nekakve gastronomske ponude. Školovanje i rad u top restoranima New Yorka, Philadelphije i Los Angelesa pomogao mu je u usavršavanju.

Kolać

Kada se preselio u Zagreb, Darko je odražavao različite kulinarske radionice. Te su radionice namijenjene svima, onima koji tek otkrivaju alternativne načine prehrane i onima koji već dugo eksperimentiraju bilo s vegetarijanstvom, makrobiotikom ili nečim sličnim. Nedugo nakon selidbe u Zagreb njegova životna priča nastavlja se kao tim Art of Raw, u centru grada vodi Elixir – prvi klupski restoran sirove hrane u cijeloj regiji, tako pomažući da gosti čije nepce još nije okusilo ovu vrstu hrane, u osebujnom ambijentu i opuštenoj atmosferi steknu svoj prvi dojam o sirovim delicijama.

moshrooms-2

Ponuda Art of raw tima je cjelovita jer se angažira na platformama otvaranja zdravih restoranskih projekata (Art of raw u Gardenu, Zadar, Art of raw u Vis à Vis slastičarnica, Zagreb), kolaboracija sa ponudom smještaja koja sa sobom nude svjesni odmor i učenje (radej-retreat.hr, istriadeluxe.com), proizvodnjom zdrave hrane (Čips od kelja), edukacijom u gastro ponudi (Art of raw akademija) i holističkom zdravlju te objavi knjiga, stručnih članaka, TV gostovanjima i radio emisijama.

sushi-1

Ovo ljeto možete uživati u kulinarskim delicijama sirove hrane i pustite da vaš očaraju ova jela. Možda i vi prepoznate kvalitetu ovakvog načina prehrane i sve njene beneficije. Više doznajte na web i Facebook stranici.

artofraw2

rollice-1

pate-2

artofraw10

Foto: Nikolina Mimić-Dujmović/Facebook

Komentari