Prva zadruga studenata Fabric8 predstavila ljetnu kolekciju

fabric8-14

Prva zadruga studenata Fabric8 co-op iz Zagreba, svojevrsni je start-up u oblikovanju modnih i tekstilnih brendova. Osnovana je 2015. godine s ciljem samozapošljavanja mladih ljudi u tekstilnoj industriji te području modnog i industrijskog dizajna. Kooperativa osim svog brenda, aktivno razvija i pomaže članskim brendovima kao što su Buhanec, RAAD, IŠ, WIMB i Jos • s te mnogim drugim mladim umjetnicima i dizajnerima. Na svojim službenim stranicama kroz društvene mreže i web-shop predstavlja i prodaje radove mladih hrvatskih dizajnera, a trenutno broji 13 članova.

fabric8-3

Ove godine Fabric8 co-op predstavila je svoju prvu ljetnu kolekciju u Rabu – glavna smjernica u dizajniranju bila je reinterpretacija klasične muške košulje sa ženstvenom siluetom pozivajući se na estetiku sportske odjeće, poglavito tenisa 50-ih godina te radne odjeće. Smještanjem bijeljenog trapera na muslin postiže se zanimljiva jukstapozicija prozračnosti i voluminoznosti, ženstvenosti i čvrstoće. Na taj način se spajaju dva aspekta mode, pret-a-porter koji pretpostavlja gotovu odjeću spremnu za nošenje zajedno s elementima unikatne ručne izrade tekstila.

fabric8-13

U ovoj kolekciji to su uzorci na jeansu koji su postignuti ručnim bijeljenjem te češljanjem, stvarajući jedinstveni dizajnerski potpis na svakom artiklu odjeće. Kolekcija će biti dostupna na Marcat.hr, partnerskom webshopu Fabric8a, te u Design storu Krug u Splitu.

fabric8-8

fabric8-12

fabric8-2

fabric8-9

fabric8-11
fabric8-4

fabric8

fabric8-6

Kampanja za kolekciju je snimljena na različitim lokacijama u Splitu.
Design: FABRIC8 & WIMB
Photo: Alma Štrkljević
Hairstyle: LOCKS
MUA: Ivana Filipović
Modeli : Lucija Beden (Talia Models) i Antea Jovanović (Relatum Models)

Komentari