Prva vege oaza u Samoboru

U Samoboru, na adresi Trg kralja Tomislava 13, tri su mlada entuzijasta otvorila lokal sa zanimljivom ponudom biljne prehrane koji svojom ukusnom i jako zanimljivom ponudom Samoborcima, no i onima koji rado posjećuju Samobor, žele pokazati da biljna, veganska, vegetarijanska i makrobiotička hrana može biti vrlo ukusna.

Mrkva 12

Mrkva 6

Kako bi i vizualno promovirali zdravu prehranu njihov lokal naziva Mrkva obojan je u zaštini znak – narančastu boju, boja koja označava buđenje, zdravlje i pucanje od energije. Također ovom bojom odskaču od dosadašnje ponude zelenih i smeđih tonova boje ostalih lokala koji nude zdravu hranu.

Mrkva 8

Mrkva 2

U Mrkvi možete kušati jela u tri koncepta: ‘fast food’ (burgeri), ‘raw food’ (wrapovi, dnevna jela, torte i ostali deserti) te kreativna dnevna kuhana jela. Tri koncepta odgovaraju trojici entuzijasta s bogatim iskustvom i znanjem stečenim samoinicijativnim istraživanjem i radom u restoranima biljne prehrane.

Mrkva 1

Mrkva 5

Tim Mrkve čine Neven Milić, veganski chef kuhar i slastičar, Ivor Madžar, zaljubljenik u hranu i prirodu koji se 2012. godine pridružio Art of raw timu u osvješćivanju ljudi putem sirovih gurmanskih specijaliteta. S diplomama Green chefa i nutricionista posvetio se promociji zdrave hrane radom u restoranima sa sličnom ponudom.

Mrkva 4

Mrkva 3

Treći dio tima je Ivan Pentek, diplomirani ekonomist iz Imotskog koji ovim stilom života ruši sve mitove o Imoćanima kao ‘isključivim mesojedima’. Ljubav prema kuhinji, gurmanstvu i kvalitetnim namirnicama ga je odvela u sfere prodaje u vodećim trgovinama zdrave hrane gdje izbrusio svoj prodajni talent i idejni je tvorac Mrkve.

Mrkva 10

Mrkva 13

Više o ponudi samoborske Mrkve možete saznati prateći njihovu Facebook stranicu.

Mrkva 17

Mrkva 16

Mrkva 15

Mrkva 14

Komentari