Provedite edukativni vikend s djecom

Bolnica za medvjediće (TBH – Teddy Bear Hospital) projekt je kroz koji studenti medicine, farmacije i medicinske biokemije zajednički rade na smanjenju dječjeg straha od liječnika, ljekarnika i ostalih djelatnika u bijelim kutama te uče djecu o važnosti zdravlja.

bolnicazamedvjedice

Središnje događanje ove godine odvijati će se kroz 2 dana na Zrinjevcu, gdje će biti postavljena 3 šatora: čekaonica, ordinacija i ljekarna s laboratorijem. Temeljna ideja je da djeca donose liječniku (zapravo studentu medicine) svoje plišane igračke koje su “bolesne”, u posebnu liječničku ordinaciju, gdje kroz igru i interakciju liječe plišanog pacijenta. Nakon toga s liječničkim receptom maleni pacijenti odlaze do ljekarnika preuzeti lijek za svog plišanca te uče kako ga pravilno primijeniti uz prisutnost odrasle osobe u pratnji, a po potrebi odlaze i do laboratorija kako bi medicinski biokemičar obradio uzorke njihovih plišanaca. Svako dijete po završetku radionice dobije diplomu za hrabrost koja mu ostaje kao uspomena i podsjetnik na hrabrost koju je pokazao prilikom liječenja svog medvjedića.

igračke

Radionice ne pomažu samo djeci, već i studentima, omogućujući im razvoj komunikacije s djecom i stjecanje znanja o dječjoj psihologiji koja će im pomoći u budućem radu i životu. Dio bogatog programa na Zrinjevcu, činit će također i CPSApunčić radionice, u kojima će studenti farmacije u sklopu „ljekarne“ učiti djecu pravilnom pranju ruku.

Svi zainteresirani mogu doći na Zrinjevac 29. i 30. svibnja, od 9 do 19 sati.

Foto: Shutterstock

Komentari