Promijenite misli, zavolite sebe

Zašto ne bismo počeli jutro s ‘Danas je divan dan i odlučujem uživati u svakom trenutku!’ Zašto je tako teško buditi se sretan i zadovoljan, započeti dan s osmijehom i veseliti se, jednostavno zato što smo se probudili. Uvijek odgađamo sreću za neki bolji trenutak; budem za vikend, kada dovršim ovo što imam, kada pospremim stan, na proljeće, na jesen, nakon godišnjeg, evo samo još da prođe ovaj sastanak, idući tjedan sigurno i tako do unedogled. Zvuči poznato?

misli-4

Sve kreće od nas samih, od naših misli i osjećaja. Kada promijenimo tijek misli možemo mijenjati sve, od odnosa prema sebi samima, do odnosa prema drugima, život jednostavno kreće na bolje na svim segmentima i zaista djeluje. I uvijek će biti onih koji će reći: ‘Lako tebi, ti imaš ovo ili ono…’ i onih koj žive po principu da je trava uvijek zelenija kod susjeda, ali ako samo malo vremena odvojimo i usredotočimo se na naše misli tijekom jednog sata, tijekom jednog dana, shvatiti ćemo kako one upravljaju cijelim procesom življenja.

misli-2

Zamislite jutro kada se budite mrzovoljni, ljuti na sebe i na cijeli svijet, vani kiša, posao od kojeg vam je muka već u nedjelju navečer, jer je vikend završio, a ponedjeljak već kuca na vrata… Koliko puta ste se tako osjećali?

A sada zamislite tu istu situaciju ali s drugim mislima, ponedjeljak je, divan kišni dan, kao stvoren za nove izazove i odlučujete da vas danas ništa ne može izbaciti iz takta jer volite sebe, uživate u svom poslu koji vam donosi obilje u život, imate divan odnos sa svojim kolegama i sastanci koji vas čekaju u tom danu prolaze savršeno i s odličnim rezultatima, a na kraju dana uživate u vremenu koje je kreirano samo za vas, da li će to biti ugodna večer u krugu obitelji, izlazak s prijateljima, odlazak u kino, na vama je da u vašim mislima kreirate ono što vas najviše veseli i ispunjava.
Sigurno se već puno bolje osjećate, zar ne?

misli-1

Dan po dan mijenjajući negativne misli u pozitivne, vizualizirajući dan koji je pred vama na onaj način koji vama odgovara, sve postaje drugačije, ljepše i zabavnije. I ne zaboravite da ste vi kreatori svojih misli, bile one pozitivne ili negativne, i da upravo one određuju kako će izgledati naš dan, tjedan, mjesec i godina, i na kraju čitav naš život, a svi u sebi imamo sve što nam je potrebno da budemo sretni i živimo sreću, sada i ovdje, u ovom trenutnku. Učinite da vaš sadašnji trenutak bude sreća.

misli-3

Život je vrlo jednostavan. Što dajemo, to dobivamo. Vjerujem da smo svi mi odgovorni za svako iskustvo u svom životu, ono najbolje kao i ono najgore. Svaka naša misao kreira nam budućnost. Svatko od nas stvara svoja iskustva svojim mislima i svojim riječima. Zapamtite da se radi o mislima, a misli možemo mijenjati.

Komentari