Proljetne frizure za kraću kosu

attends The 24th Montblanc De La Culture Arts Patronage Award honoring Peter M. Brant at Kappo Masa on November 10, 2015 in New York City.

Sienna Miller

Promjena frizure koja uključuje drastično skraćivanje kose odluka je koja se u nekim slučajevima događa preko noći, a ponekad je ženama potrebno dugo nagovaranje i vaganje razloga za i protiv. Ipak, neku novu hrabrost za transformaciju svoje kose mogle bi pronaći inspirirane primjerima holivudskih zvijezda, koje su se predale u ruke svojih frizerskih stilista i promijenile imidž.

Motiv više svakako je i još uvijek aktualna kampanja ‘Budi jaka’ koju provode dm-drogerie markt i Pantene, kao i inicijativa udruge ‘Kosa ljubavi’, u sklopu koje je moguće donirati kosu za izradu prirodnih vlasulja djeci i mladima oboljelim od malignih i autoimunih bolesti.

Kate Mara

Kate Mara

Jednom kada se konačno odlučite za drastični rez, jedino s čime morati zakoračiti u frizerski salon jest ideja frizure s kojom želite napustiti isti. Zvijezde su posljednjih mjeseci bile uistinu hrabre po pitanju šišanja kose, a mnoge dugokose preko noći su se pojavile s neodoljivim novim i kraćim frizurama koje smo vrlo brzo zavoljeli.

Kate Hudson, poznata dugokosa plavuša, iznenadila je obožavatelje kada se u javnosti nedavno pojavila s bob frizurom. Ova frizura trenutno je veliki hit među poznatima, jer je jednostavna za održavanje i svestrana za stiliziranje. Bob se može nositi izvučen na četku, a upravo ovakvu elegantnu i stepenasto ošišanu verziju nosi Kate Hudson.

Kate Hudson

Kate Hudson

Valoviti bob sa šiškama, ležeran, blago razbarušen i neopterećen, izbor je boho princeze Sienne Miller, dok je Lily Collins svoj stilizirala u naglašene valove s centralnim razdjeljkom i odlično nosi ovakvu mladenačku frizuru punu volumena i duha koja svima odlično pristaje.

Lily Collins

Lily Collins

Kate Mara odlučila se za još veći rez, a svoju kratku pixie frizuru nosi na niz načina, zahvaljujući nešto duljem prednjem dijelu sa šiškama. Njih začešljava u stranu, unatrag ili od njih čak radi pletenice. Asimetrična pixie frizura jako je ljupka i nudi brojne mogućnosti nošenja. Charlize Theron još je jedna zagovornica ovog trenda, no ona ju uvijek nosi jako sleek i sofisticirano, ravno, s dubokim razdjeljkom i šiškama začešljanim iza uha.

Charlize Theron

Charlize Theron

Ideja je mnogo, ali generalno gledano s bob frizurom (duljom ili kraćom) i pixie frizurom (simetričnom ili asimetričnom) ovog proljeća ne možete pogriješiti. Dodatna motivacija za šišanje duge kose koja vam je dosad možda bila zaštitni znak, mogao bi vam biti i dirljiv humanitarni rad udruge ‘Kosa ljubavi’, koja djeluje nešto manje od godinu dana i u tom je periodu skupila te nastavlja skupljati pramenove kose donatora, od koje se izrađuju vlasulje za djecu oboljelu od malignih i autoimunih bolesti.

Izrada perike nije nimalo jednostavna, a samim time ni jeftina, traje od 80 do 110 radnih sati i udrugu košta 5.000 kuna, pa osim šišanjem kose ovoj akciji možete pridonijeti i kroz kampanju ‘Budi jaka’, koju zajednički provode dm-drogerie markt i Pantene u partnerstvu s udrugom ‘Kosa ljubavi’. Kupnjom Pantene proizvoda u trgovinama dm-a, još od početka veljače pa sve do kraja ožujka, i vi možete sudjelovati u donaciji koja će djevojčicama pomoći da vrate hrabrost i samopouzdanje.

Foto: Guliver/Getty Images

Komentari