Proljetna kolekcija Zara Home

Zara Home predstavila je svoju novu proljetnu kolekciju za proljeće/ljeto 2015. koja, iako smo kalendarski još u zimskom godišnjem dobu, već poziva na odmor, uživanje i opuštenu atmosferu koja nam stiže s toplijim danima.

zarahome_ss15_20

Fotografije su inspirirane mediteranskom klimom, pa tako i morskim pejzažima Italije, Španjolske i Francuske u koje su se savršeno uklopile nove linije: Mare Nostrum, Toile De Jouy, Garden of Eden, Hotel, Riviera i Linen.

Zara Home proljeće/ljeto 2015.

Sitnice za dom, dnevnu sobu, blagovaonicu i spavaću sobu dolaze u različitim bojama ovisno o temi, a prevladavaju žive boje poput žute, zelene i narančaste, tople zemljane nijanse i cvjetni detalji ili smirujući bijeli i plavi tonovi. Kao i u svakoj kolekciji brenda Zara Home, svatko će u njoj pronaći ponešto prema svom ukusu.

zarahome_ss15_18

Mare Nostrum donosi motive dubokog plavog mora, riba, koralja i morske inspiracije u vidu mornarskih detalja koji su aplicirani na tkanine, posuđe ili ostvareni u obliku dekorativnih sitnica. Klasični elementi motiva Toile de Jouy (pastoralni detalji aplicirani na bijelu površinu) u novoj sezoni dolaze u bojama maline, bundeve, senfa i zelenoj.

Garden of Eden romantična je i ljetna linija prepuna motiva kao što su leptiri, vilinkonjici i klasičan cvjetni uzorak. U proljetnoj sezoni upotpunjena je veselim tonovima i svježinom. Linija imena Hotel pak dolazi u smirenim nijansama bijele, bež i boje konjaka te geometrijskim oblicima za sve koji zahtijevaju minimalizam u svojim prostorijama.

Linija Riviera inspirirana je pejzažem francuske Rivijere, kako joj i samo ime govori. Bogata azurna i nijanse narančaste pojavljuju se na dizajnu jastuka i posteljine te nude živopisan pogled prema ljetu koje očekujemo. Linen se pak sastoji od jednostavnih linija, neutralnih tonova s vezenim i čipkastim detaljima.

Foto: Zara Home

Komentari